AKTIVNOSTI TZ POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE: U znaku petice – županija izvrsnosti

Datum objave: 29. 5. 2015. | Kategorija: Društvo

DSC06974

POŽEGA- TZ Požeško-slavonske županije uz potporu Hrvatske turističke zajednice predstavlja destinacije i turističke proizvode na  emitivnim tržištima. Zadnja takva prezentacija održana je u ovog tjedna u Zagrebu pred više od 50 predstavnika medija i turističkih agencija – rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare koju su održali direktorica TZ Požeško-slavonske županije Maja Jakobović i  požeško-slavonski župan Alojz Tomašević.

Na tržištima Hrvatske, Njemačke, Austrije, Slovenije i Italije predstavljaju se destinacije, kulturna i prirodna baština, eno i gstro ponuda te ponuda aktivnog odmora na prostoru Požeško-slavonske županije. ” Želja nam je u prostor naše županije, u svih pet gradova i pet općina dovesti što više gostiju koji će koristiti i prirodna bogatstva, ponudu obiteljskih  gospodarstva ali i sve mogućnosti aktivnog odmora koje sada nudimo. Naš turistički proizvod razvija se iz godine u godinu, a sukladno tome odradili smo već nekoliko vrlo uspješnih prezentacija,” naglasio je požeško-slavonski župan Alojz Tomašević. “Cilj nam je približiti u masi ponude koja je  danas na tržištu sve ono što nudi naša županija. Dobili smo pozitivne komentare u smislu da smo u zadnje tri godine napravili najveći iskorak u odnosu na kraj koji nas okružuje. Taj pomak  je vidljiv upravo u onim dijelovima prezentacije kojih do sada nije bilo od eno i gastro ponude, proizvoda ruralnog turizma, aktivnog odmora, kroz Bike & hike interactive trails, gdje prvi u Hrvatskoj imamo potpuno digitalizirane i GPS-irane sve biciklističke i planinarske trase – preko 500 kilometara je takvih staza,” istaknula je direktorica županijske Turističke zajednice Maja Jakobović.

DSC06968

Dodaje kako su na području  županije ograničavajući faktor smještajni kapaciteti jer je riječ o svega 480 ležaja, no unatoč tome u ove četiri godine postignut je porast s 18.000 na 28.000 noćenja. “To zapravo znači da je svaki smještaj višestruko tijekom godine iskorišten i trudit ćemo se i dalje potencirati dolaske i noćenja uz korištenje  svih proizvoda. Kako domaći turisti čine preko 60 posto udjela u noćenjima na području naše županije  Zagreb je bio  pravo tržište za prezentaciju, a krenuli smo s onim što je pamtljivo pa tako kažemo da je naša županija u znaku broja pet – pet gradova, pet općina, okružena je s pet planina i volimo reći kako je to – županija izvrsnosti. Ovaj kraj obiluje i kulturnom baštinom i prirodnim bogatstvima i kada sve to izložimo našim gostima dobijemo potvrdu da je to doista tako,” naglasila je Jakobović dodajući kako upravo na temelju prezentacije u Zagrebu bilježe već 20-tak upita agencija koje traže konkretne prijedloge programa za manje organizirane grupe.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn