AKO PIJEŠ, NE VOZI: Tijekom proteklog vikenda u prometu zatečeno pet alkoholiziranih vozača – recidivisti oduzeto vozilo

Datum objave: 02. 5. 2022. | Kategorija: Crna kronika

POŽEGA – Tijekom proteklog vikenda policijski službenici na području PU požeško-slavonske zatekli su pet alkoholiziranih vozača. Svi su završili u posebnoj prostoriji policije.

U subotu 30. travnja 2022. oko 2.20 sati u Kutjevu u Ulici Republike Hrvatske, policijski službenici su prilikom nadzora prometa zaustavili motocikl marke „Kawasaki“, požeških registarskih oznaka, kojim je bez kacige, pod utjecajem alkohola od 1,66 promila i prije stjecanja prava na upravljanje upravljao 22-godišnjak.

U nedjelju 1. svibnja 2022. oko 2.30 sati u mjestu Mihaljevci, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zaustavili osobni automobil kojim je pod utjecajem alkohola od 2,12 promila upravljao 28-godišnjak. Istoga dana, oko 16.05 sati u Požegi u Zagrebačkoj ulici, policijski službenici su zaustavili osobni automobil kojim je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,67 promila upravljao 48-godišnjak. Nešto kasnije, oko 17.25 sati u mjestu Prekopakra u prometu je zatečen 25-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“, kutinskih registarskih oznaka, a pod utjecajem alkohola od 2,21 promil.Svi počinitelji su smješteni u posebnu prostoriju policije i protiv njih slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

U ponedjeljak 2. svibnja 2022. oko 1.20 sati u Požegi u Ulici Eugena Podubskog, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zaustavili osobni automobil marke „Renault“, požeških registarskih oznaka, kojim je prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola od 1,43 promila upravljao 21-godišnji višestruki počinitelj prometnih prekršaja. 21-godišnjak je uhićen i smješten u posebnu prostoriju policije te će biti priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Požegi i protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa, a također mu je privremeno oduzeto vozilo kojim je upravljao.

TEKST: S.P.                FOTO: S.Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn