AKCIJA ZTK GRADA OSIJEKA – Zajedno protiv COVID-a 19: 608 uručenih vizira medicinskom osoblju

Datum objave: 10. 4. 2020. | Kategorija: Društvo

OSIJEK – Zajednica tehničke kulture Grada Osijeka pod pokroviteljstvom Grada Osijeka i u suradnji s Hrvatskom zajednicom tehničke kulture izrađuje zaštitne vizire za medicinsko osoblje.

ZTK Grada Osijeka je zbog pandemije većinu svojih aktivnosti morala zaustaviti, pa je u suradnji s Upravnim odjelom za društvene djelatnosti Grada Osijeka, preusmjerila dio sredstva i uključila se u akciju izrade vizira. Osim pokroviteljstva Grada Osijeka, Zajednici je u pomoć oko potrošnog materijala uskočila i Hrvatska zajednica tehničke kulture vrijednom donacijom filamenta za 3D printere.

Za ispis jednog seta dijelova koristeći 3D pisač potrebno je gotovo 3 sata, a suradnja funkcionira tako da volonteri dobivaju materijal od ZTK Grada Osijeka te nosače izrađuju u vlastitom domu. Zajednica po završetku preuzima izrađene nosače, odnosno sastavne dijelove zaštitnih vizira koji se printaju na 3D printerima, te potom u svojim prostorijama i to u kontroliranim uvjetima pripremaju ostatak dijelova, nakon čega se viziri sastavljaju, posebno pakiraju i dostavljaju KBC-u Osijek i ostalim potrebitim medicinskim ustanovama.

U akciju je uključeno 23 volontera koji sa 28 3D printera izrađuju nosače za vizire. Do sada je izrađeno 608 zaštitnih vizira koji su uručeni medicinskom osoblju.

“Ova akcija je humanitarnog karaktera, svi izrađeni viziri bez naknade se uručuju medicinskom osoblju koje ima potrebu za zaštitnim vizirima, te iste nismo u mogućnosti komercijalno prodavati iako svakodnevno imamo upite građana koji ih žele kupiti. Dana 10.4.2020. isporučili smo 100 zaštitnih vizira u Dom zdravlja Osijek. Vizire je Dariji Sladić Rimac, pomoćnici ravnatelja za kvalitetu Doma zdravlja uručio predsjednik ZTK Grada Osijeka Antun Šikić. Svi koji žele biti dio ovoga projekta, mogu kontaktirati Zajednicu putem e-pošte na ztkgradaosijeka@gmail.com ili telefona na broj 099 685 4416,”poručili su iz osječke ZTK.

TEKST: S. P.       FOTO: ZTK Osijek

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn