AKCIJA “ZA NAŠE MALE GENIJALCE” – Mali genijalci u Grabarju dobili pet računala

Datum objave: 21. 11. 2019. | Kategorija: Društvo

GRABARJE – Petu godinu Hrvatska elektroprivreda provedi akciju „Za naše male genijalce“ kroz koju daruje 100 novih računala osnovnim školama širom Hrvatske. Ove godine nova računala dobilo je 29 škola, a pet računala stiglo je u Područnu školu Grabarje u sastavu kutjevačke Osnovne škole Zdenka Turkovića.

Čak 29 osnovnih škola opremljeno je s 100 novih računala u vrijednosti od pola milijuna kuna. Nova računala donirana su školama koje nemaju dovoljan broj računala u odnosu na broj učenika, školama s neadekvatnom i dotrajalom računalnom opremom ili se nalaze na područjima od posebne državne skrbi. Odaziv škola na ovogodišnju akciju bio je velik te su učenici i nastavnici na kreativan i originalan način snimili video radove, objasnili zašto su im potrebna nova računala te predstavili kvalitete svoje škole i posebnosti kraja iz kojega dolaze.

Potaknuta problemima sa starim i dotrajalim računalom učiteljica u školi Ines Javora smislila je pjesmicu za koju je s učenicima i drugom učiteljicom Anom Previšić snimljen video uradak u trajanju od dvije minute.Video je poslan na natječaj, a potom su stigla računala.

“S ovom donacijom dogodine kada krene informatika u školama bit ćete spremni za sve izazove,” rekao je zahvaljujući se donatorima ravnatelj OŠ Zdenka Turkovića Miljenko Crnjac. Dodao je kako ga raduje što u školi nema pada broja učenika kojih je ove godine 29 u dva kombinirana odjeljenja. Kao jedna od devet područnih škola, škola će uskoro proći i energetsku obnovu.

TEKST: S. P     FOTO: D. K.

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn