AKCIJA POŠTUJTE NAŠE ZNAKOVE – Prvi školski tjedan na području Brodsko-posavske županije

Datum objave: 15. 9. 2021. | Kategorija: Crna kronika

SLAVONSKI BROD – Tijekom prvog tjedna nove školske godine policijski službenici na području PU brodsko-posavske uvrdili su ukupno 365 prometnih prekršaja, a u prvom tjednu dogodila se i jedna prometna nesreća u zoni škole kada je izvan obilježenog prijelaza učenik/pješak neoprezno započeo prelaziti cestu kojom prilikom je na njega naletio osobni automobil.

Tijekom prvog tjedna nove školske godine, policijski službenici su na području Policijske uprave brodsko-posavske, svakodnevno bili prisutni na 48 lokacija, odnosno zona škola, prilikom dolaska i odlaska učenika u školu.
Policijski službenici bili su prisutni na 9 roditeljskih sastanaka te su održali 17 predavanja za učenike prvih razreda na temu sigurnosti cestovnog prometa.
Izvršen je nadzor 2 autobusa za organizirani prijevoz školske djece.
U vremenu od 6-10. rujna 2021. godine utvrđeno je ukupno 365 prometnih prekršaja, od čega:
– 130 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila,
– 95 prekršaja ne korištenja sigurnosnog pojasa,
– 36 prekršaja nepropisne upotrebe mobitela tijekom upravljanja vozilom,
– 12 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola,
– 92 ostala prekršaja (nepropuštanje pješaka, tehnička neispravnosti motornog vozila, neregistrirano vozilo itd.).

U prvom tjednu početka školske godine dogodila se jedna prometna nesreća u zoni škole, i to u Industrijsko–obrtničkoj školi u Slavonskom Brodu. U zoni škole ulicu Eugena Kumičića kod kbr. 53, izvan obilježenog pješačkoga prijelaza, učenik/pješak neoprezno je započeo prelaziti cestu, kojom prilikom je na njega naletio osobni automobil. Pješak je zadobio „lake“ tjelesne ozljede.

Policijski službenici će u cilju zaštite djece nastaviti provoditi pojačane preventivno represivne aktivnosti i mjere u zonama odgojno obrazovnih ustanova, gdje će se za utvrđivanje prometnih prekršaja i nepridržavanja znakova ograničenja i zabrane koristiti sva raspoloživa prometna tehnika. Također, policijski službenici održat će kratka predavanja i razgovor u svim prvim razredima osnovnih škola i upoznavati djecu sa temeljnim pravilima sigurnog sudjelovanja u prometu, a bit će nazočni i prvom roditeljskom sastanku učenika prvih razreda kako bi roditeljima u kratkom izlaganju izložili najvažnije poruke o sigurnom sudjelovanju njihove djece u prometu, najavili su iz PU brodsko-posavske.

TEKST: S. Pok            FOTO: MUP

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn