AKCIJA ČAJ ZA MALOG ZMAJA – Prikupljeno poklona u vrijednosti većoj od 80 tisuća kuna

Datum objave: 20. 12. 2019. | Kategorija: Društvo

POŽEGA- Ovogodišnja javnozdravstvena humanitarna akcija „Čaj za malog zmaja“ koju je, četvrtu godinu zaredom organizirao Centar za socijalnu skrb Požega u suradnji s Gradom Požega, Domom zdravlja Požeško-slavonske županije, Zavodom za javno zdravstvo PSŽ, OŠ Antuna Kanižlića, Udrugom Zdravi život, Udrugom Humanum i Zavodom za hitnu medicinu PSŽ približila se kraju. Cilj akcije je olakšati zdravstvene poteškoće djeci iz obitelji koje žive u uvjetima siromaštva, a ove godine skupljeno je poklona u vrijednosti većoj od 80 tisuća kuna, izvijestili su organizatori na konferenciji za novinare.

“Akcija je počela 2. prosinca i trajala do 18. prosinca, a paketi će 23. prosinca biti predani roditeljima 77 djece i to 26 djece predškolske dobi i 51 dijete nižih razreda osnovne škole u ukupno 40 obitelji. Uključeni su bili brojni sugrađani koji su donosili svoje poklone, tvrtke, OPG-ovi i ustanove, škole i vrtići, sve kako bi djeci olakšali ovaj period zime,” naglasio je ravnatelj Centra za socijalnu skrb Požega Vjekoslav Potočanac.

Dom zdravlja i ove godine uključio je svoje dobavljače, izvjestio je ravnatelj Doma zdravlja Marijan Višaticki, a veliku ulogu u akciji i ove godine imao je i Zavod za javno zdravstvo. “U suradnji s Veleučilištem u Požegi i Udrugom Zdravi život i Jelenom Fuček organizirali smo akciju potpore “Hodanjem u susret Božiću” pri čemu zahvaljujemo Gradu Požegi za suradnju i vrijednu donaciju. Prilikom podjele poklona 23. prosinca u Požegi i Kutjevu doktorica Jasmina Kovačević održat će predavanja za roditelje djece o važnosti obrazovanja za dobro zdravlje, a Štefanija Drežnjak iz Udruge Humanum predstavit će program udruge namijenjen djeci i mladima,” najavio je ravnatelj Zavoda Mato Matijević.

Svoj doprinos akciji dala je i OŠ Antuna Kanižlića te Zavod za hitnu medicinu, a Udruga Humanum otvorila je i račun što je cijeloj akciji dalo “vjetar u leđa”. “Posebno se želimo zahvaliti TZ Općina Velika koja je putem humanitarnog koncerta “Advent s legendama” sav prikupljeni novac u iznosu od 11.500,00 kuna donirala akciji “Čaj za malog zmaja”. Sva prikupljena sredstva iskorištena su za kupovinu potrebnih artikala,” naglasila je predsjednica udruge Ivana Šag. Na konferenciji za novinare predstavljena je količina poklona koju će uručiti jednoj obitelji s dvoje djece.

TEKST: S. Pok         FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn