AK POŽEGA I THE TRAIL OF SOKOL ZA ANU – Unatoč korona virusu, prikupljeno 9400 kuna za akciju “Ana želi disati”

Datum objave: 17. 3. 2020. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Iako je utrka “The Trail of Sokol” koja se trebala održati 15. ožujka u organizaciji Atletskog kluba Požega odgođena zbog korona virusa, humanitarni karakter ove sportske manifestacije je realiziran – prikupljeno je 9400 kuna za pomoć u liječenju požeške gimnazijalke Ane Kakuk.

Utrku koja vodi kroz poznate i nepoznate dijelove Požeške gore tradicionalni je dio proslave Dana grada i Grgureva pa je zbog toga i nazvana The Trail of Sokol, a to je ujedno i 2. kolo Slavonsko-baranjske trail lige. Startnina za utrku iznosi 100 kuna, a ove godine Atletski klub Požega kao organizator, odlučio je sav iznos uplaćenih startnina donirati 16-godišnjoj Ani Kakuk koja boluje od neizlječive bolesti cistične fibroze pa su sredstva namijenjena za nabavku Vest prsluka i lijekova koji olakšavaju disanje.

Unatoč tome što su morali odgoditi utrku, humanitarna akcija upotpunosti je uspjela.” AK Požega uključio se u humanitarnu akciju “Ana želi disati” i sve uplaćene startnine donirao je na ime Društva za promicanje glazbe “Zvuk svjetlosti” koje je i nositelj akcije. Iako utrke nije bilo trkači su pokazali da imaju junačko srce veliko kao planina te su se odazvali u velikom broju i prikupili 9400 kn koje će se koristiti za nabavku Vest prsluka i lijekova koji će Ani olakšati borbu sa cističnom fibrozom.Srce nam je svima ispunjeno što smo pomogli i napravili pravu stvar.Kad se ova cijela situacija s koronavirusom smiri odrediti ćemo novi datum utrke i trčati za Anu, a sve trkače u cilju čekaju startni paketi i medalje,” poručili su iz Atletskog kluba Požega.

Akciju “Ana želi distati” pokrenulo je Društvo za promicanje glazbe Zvuk svjetlosti, čiji je predsjednik pjevač grupe Adastra Jeronim Marić.

TEKST: S. P.                 FOTO:srednja.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn