AGLOMERACIJA PLETERNICA – “Povijesni projekt kojim rješavamo ekološki problem i postižemo novi civilizacijski doseg”

Datum objave: 26. 9. 2020. | Kategorija: Društvo

PLETERNICA – “Naravno da nam je skrb o prirodi visoko u prioritetima, ali uz rješavanje tog ekološkog problema imamo i dodatni benefit podizanja kvalitete života i jedan veći civilizacijski doseg,” kaže gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić.

Proći kroz Pleternicu, a ne susresti bager je u posljednjih mjesec dana praktično nemoguće, a razlog je izvođenje radova na sustavu odvodnje otpadnih voda u Pleternici. Projekt službenog naziva Aglomeracija Pleternica je, kako kaže pleternička gradonačelnica, Antonija Jozić – povijesni. Razloga za to je nekoliko.”Moramo imati u vidu kako je taj projekt krenuo prije više od 10 godina, shvatiti da je njegova vrijednost u visini 10-godišnjih prihoda Grada Pleternica, da je sama dužina preko 40 kilometara te jasno naglasiti njegovu važnost,” kaže Jozić.

Gradonačelnica dodaje kako će se dovršetkom ovog projekta riješiti mnogobrojni problemi.”Danas imamo situaciju u kojoj pojedini građani imaju odvodnju u cestovne kanale unatoč tome da su obavezni imati septičke jame. To je problem i civilizacijske i ekološke razine. Naravno da nam je skrb o prirodi visoko u prioritetima, ali uz rješavanje tog ekološkog problema imamo i dodatni benefit podizanja kvalitete života i jedan veći civilizacijski doseg,” poručila je Jozić.

Trenutačno ugovorena vrijednost radova je nešto više od 130 milijuna kuna bez PDV-a, a u narednom periodu predstoji odabir izvođača za izgradnju pročistača. “Vjerujem i kako će taj proces, vrijedan oko 40 milijuna kuna bez PDV-a, uskoro biti dovršen,”zaključila je Jozić.

TEKST: S.P./ Pleternica.hr            FOTO: S. P./Pleternica.hr

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn