ADVENT U POŽEGI – Zapaljena prva svijeća, svijeća nade i iščekivanja

Datum objave: 30. 11. 2019. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Na Trgu Sv. Terezije Avilske večeras je zapaljena prva od četiri adventske svijeće u velikom adventskom vijencu. Prva zapaljena svijeća u prvoj nedelji Došašća svojim sjajem obradovala je Požežane.

U organizaciji Grada Požege, TZ Grada Požege i Požeške biskupije ususret Božiću, početak Došašća i ove je godine u Požegi obilježen svečano, na prostoru ispred katedrale na Trgu sv. Terezije Avilske. Nakon Sv. Mise obred paljenja prve svijeće na adventskom vijencu, predvodio je župnik Župe sv. Terezije Avilske Mladen Štivin.

“Danas započinjemo svoj adventski put. Noć je poodmakla, a dan se približio. Krist Gospodin poput rose dolazi nas pohoditi s visine, svjetlo istinsko koje prosvjetljuje. I mi kao nekoć, bijasmo u tami. Milošću smo njegovim dolaskom postali svjetlo. U ovom svetom vremenu slavimo Oca sa Sinom i Duhom svetim u zajedništvu s cijelom Crkvom. Palimo ove svijeće kao znak svoje gorljive čežnje za susret s otajstvom rođenja Isusa Krista. Daj Gospodine, da se, paleći ove svijeće, u svakom od nas, u našim obiteljima, u cijeloj našoj zajednici umnaža svijetlo vjere,” rekao je župnik Štivin. Pozvao je vjernike da se i iduće subote okupe u još većem broju kako bi zajedno slavili svjetlo druge adventske svijeće, svijeće mira.

TEKST: S. Pok        FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn