ADVENT U POŽEGI – Zapaljena prva adventska svijeća na Trgu Sv. Terezije

Datum objave: 26. 11. 2016. | Kategorija: Društvo

n

POŽEGA – Na Trgu Sv. Terezije Avilske večeras je zapaljena prva od četiri adventske svijeće u velikom adventskom vijencu. Prva  zapaljena svijeća u prvoj nedelji Došašća svojim sjajem obradovala je brojne, male i velike Požežane.

U organizaciji Grada Požege, TZ Grada Požege i Požeške biskupije ususret Božiću,  početak Došašća ove je godine u Požegi obilježen posebno svečano, na novouređenom prostoru ispred katedrale na Trgu sv. Terezije Avilske. Nakon Sv. Mise obred paljenja prve svijeće na adventskom vijencu, predvodio je župnik preč.Ivica Žuljević, uz prigodne pjesme u izvođenju  katedralnog zbora.

nn-2

“Ovo svijetlo nade prve nedjelje Došašća znak je naše čežnje za Bogom i njegovom puninom u vremenu kada se brzo gase malene nade. Molimo da naučimo u ovome tjednu kršćanski bdjeti u zahvalnosti za dar života i da u sebi osjetimo poziv koji je Bog podario svakome čovjeku da živimo život u ljubavi koji nam je u Isusu Kristu darovan. Ovo je svjetlo i znak naše molitve, ponajprije blagoslova. Zahvalimo Bogu za ljude, za događaje, doživljaje koji su ostavili blagoslovni trag u nama, zahvalimo na našim roditeljima, obiteljima, djeci. Takva iskustva pomažu da uklanjamo tamu iz svoga života i budemo blagoslov drugima,” poručio je župnik Žuljević pozivajući vjernike da se i iduće subote okupe u još većem broju kako bi zajedno slavili svjetlo druge adventske svijeće.

TEKST: S. Pok    FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn