ADVENT U POŽEGI – Kad Požega zasvjetluca!

Datum objave: 26. 11. 2019. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Tradicionalna predblagdanska manifestacija ove će se godine u Požegi održati od 30 studenoga do 31. prosinca. Pod sloganom “Kad Požega zasvjetluca” na niz lokacija Požežane očekuje oko 50 kulturnih, zabavnih i sportskih događaja. Najavili su to na konferenciji za novinare gradonačelnik Požege Darko Puljašić i direktorica ureda TZ Grada Požege Silvija Podoljak.

U Gradskom kazalištu, Muzeju, Knjižnici, Športskoj dvorani Tomislav Pirc, Trgu Sv. Terezije, Glazbenoj školi, Art kinu u požeškoj Pješačkoj zoni i drugim lokacijama i ove godine bit će prisutan blagdanski duh. Već od 1. prosinca u pješačkoj zoni adventske kućice ponudit će pečene kobasice, kuhano vino, čaj, slastice, germ knedle, domaća i božićna piva, kolače i peciva od pivskog ječma, voćna vina, rakije i druge domaće proizvode, a na istoj lokaciji bit će smješten i Božićni sajam od 21. do 24. prosinca. Program je raznovrstan i osnovna odlika mu je već po tradiciji – za svakog po nešto.

”Pred nama je najljepši mjesec u godini kada smo svi puni ljubavi, veselja, kad se najviše okrećemo našima bližnjima. Kao i svake godine Grad Požega i Turistička zajednica pripremili su puno zabavnih i lijepih događanja. Pozivam vas da zajedno koristimo tu ponudu i provedemo blagdansko vrijeme u našem gradu, vrijeme kada jedni drugima želimo posebno lijepe želje i gajimo lijepe osjećaje. Dočekajmo zajedno 2020 i neka ona, nadam se, bude bolja no što je bila 2019,”rekao je gradonačelnik Darko Puljašić.

Advent u Požegi predstavila je direktorica Ureda TZ Grada Požege Silvija Podoljak. Ovogodišnji Advent u Požegi održava se u terminu od 30. studenoga do 31. prosinca na najatraktivnijim lokacijama u gradu pod sloganom “Kad Požega zasvjetluca!”. “Već tradicionalno na Trgu Sv. Terezije svake subote nakon večernje mise, u 18, 30 sati palimo adventske svijeće. Ove subote, 30. studenoga započinje Advent u Požegi upravo ovim događajem. Druga naša lokacija je Šetališna zona u kojoj nas kroz cijeli mjesec prosinac očekuje bogata ponuda adventskih kućica,” naglasila je Podoljak.

Uz mnoge humanitarne akcije Požežane očekuje događaj poput “Hodanjem do zdravlja”, “Čaj za malog zmaja”, ali i adventski razgled grada uz turističkog vodiča. Uz adventske kućice u šetališnoj zoni od 21. prosinca bit će smješten i Božićni sajam uz domaće izlagače. Kroz sve dane sajma organizirane su i razne radionice i glazbene priredbe, a Konjogojstvena udruga Vallis Aurea organizira i vožnju kočijom. Na sam Badnjak, 24. prosinca Obrtnička komora PSŽ i Udruženje obrtnika Požega organizira tradicionalni Božićni domjenak za građane, a najljepši dio blagdanske ponude svakako je na sportsko rekreacijskom centru Požega gdje će, uz klizalište, biti splet blagdanskih zbivanja pod nazivom “Slavonska božićna bajka” u razdoblju od 6. prosinca do 12. siječnja. “klizalište će biti otvoreno 6. prosinca u 18,00 sati uz prigodni program Požeških mažoretkinja i Plesnog studija Marine Mihelčić. Na blagdan Svete Lucije 13. prosinca očekuje nas puštanje želja u nebo, paljenje lampiona, a Dječji doček Nove godine očekuje nas 31. prosinca od 16,00 do 18,00 sati uz dječji vatromet. Isu večer očekuje nas doček Nove godine u šetališnoj zoni za građane uz Djeda Božićnjaka i glazbeni sastav Libreto band te kobasice, kuhano vino i čaj,” rekla je Podoljak. Požežani će već tradicionalno, u Novu godinu ući uz čestitku gradonačelnika Darka Puljašića.

TEKST: S. Pok        FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn