ADVENT U LIPIKU – Prva adventska svijeća zapaljena na Trgu hrvatskih branitelja Lipika

Datum objave: 30. 11. 2019. | Kategorija: Društvo

LIPIK – Prva nedjelja adventa donosi i prvo svjetlo koje se pali na adventskom vijencu pa su tako prvu adventsku svijeću u Lipiku zapalile sestre Radman uz molitvu lipičkog župnika vlč. Roka Ivanovića te uz prisustvo brojnih vjernika, koji su se okupili na Trgu hrvatskih branitelja Lipika. 

Kao i svake godine, materijal za izradu adventskog vijenca te borove ispred župne crkve i gradske tržnice donirali su građani Lipika, a za topli čaj i kuhano vino kojim su se građani mogli večeras okrijepiti pobrinuo se Grad Lipik.

Do samog blagdana Božića svake će se nedjelje tradicionalno paliti po jedna svijeća na adventskom vijencu, a valja istaknuti kako osim odbrojavanja tjedana do Božića, svjetlost svijeća simbolizira i svjetlost Božju koja na svijet stiže rođenjem Isusa Krista. Svijeće imaju i svoja pojedinačna značenja vezana uz kršćanske pojmove pa se smatra da u prvom tjednu palimo svijeću koja simbolizira nadu, u drugom tjednu mir, u trećem radost, a svijeća koju palimo četvrtu nedjelju došašća simbolizira ljubav.

IZVOR: compas.com.hr

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn