90 GODINA HUMANOG RADA I DJELOVANJA DVD-a REŠETARI – Svečano otvorenje novog multifunkcionalnog prostora za novi standard i kvalitetu življenja

Datum objave: 17. 9. 2021. | Kategorija: Društvo

REŠETARI – Iako im je osnovna uloga obrambena, hrabra društva koja djeluju pod sloganom “Vatru gasi, brata spasi”, u lokalnim su zajednicama oduvijek bila i nositelji kulturnog života, političkih ideja i humanitarnih aktivnosti. Potvrdit će to i članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Rešetari koji će u nedjelju, 19.rujna, obilježiti prvih 90 godina rada i djelovanja, uz otvorenje novih, suvremeno opremljenih prostorija, svečanu sjednicu i mimohod vozila

Iznimno vrijednu obljetnicu, 90 godina rada i djelovanja, u nedjelju, 19.rujna, obilježit će članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Rešetari, podsjećajući kako su, uz obrambenu ulogu pod sloganom “Vatru gasi, brata spasi” u lokalnim zajednicama oduvijek i nositelji kulturnog života, političkih ideja i humanitarnih aktivnosti. Bit će to prigoda i za službeno otvorenje novih prostorija i spomen ploče, svečanu sjednicu i mimohod vozila.Ukupne vrijednosti 7,2 milijuna kuna od kojih 85 posto čine europska sredstva, projekt rekonstrukcije i dogradnje vatrogasnog doma i spremišta s društvenim domom i kulturnim centrom, osim što predstavlja izniman poklon lokalnim vatrogascima, značajno će podići standard ukupne društvene infrastrukture Općine Rešetari i unaprijediti kulturan život mještana.

Reprezentativan multifunkcionalan objekt ukupne je bruto građevinske površine oko 1.000 kvadratnih metara-s prizemljem u kojem su sanitarni čvorovi, spremište, garderoba za osoblje, te dvije višenamjenske dvorane iznad kojih je galerija. Gospodarski dio se sastoji od kuhinje, spremišta, garderobe i sanitarnog čvora, garaže predviđene za smještaj 3 vatrogasna vozila i podizne platforme za osobe s invaliditetom, a onaj dograđeni, predviđen za potrebe vatrogasnog spremišta, od 2 etaže- prizemlje i 1. kat unutar kojeg su administrativni dio, čajna kuhinja i sanitarni čvor.

Posveti i otvorenju prostorija prethodit će budnica i sveta misa, a dan s vatrogascima, očekivano će završiti ugodnim zajedničkim druženjem.

TEKST: S. Tarbuk              FOTO: Pozivnica/ F. S.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn