9.SKUPŠTINA TZ BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE – Uspješan završetak uspješne godine

Datum objave: 28. 12. 2018. | Kategorija: Društvo

SLAVONSKI BROD – U Turističkoj zajednici Brodsko posavske županije s godinom na izmaku itekako mogu biti zadovoljni. Godina je to projekata, povećanog prihoda i broja noćenja, godina značajnih priznanja, službeno „zaključena“ 9.sjednicom Skupštine održanom u Eko etno selu Stara Kapela.

Godina na izmaku za turizam Brodsko posavske županije, u mnogo čemu je godina iskoraka.Godina je to projekata, povećanog prihoda i broja noćenja, godina brojnih značajnih priznanja. Potvrđuju to brojke, a prati ambiciozan plan rada za slijedeću godinu, usvojen na 9.sjednici Skupštine održanoj u Eko etno selu Stara Kapela. Bila je to prigoda za podvlačenje crte pod učinjeno, ali i najavu dobrih planova, jer s pozitvnim trendovima treba nastaviti, a ima i sjajnih ideja i potencijala.

“ Dobre su se stvari dogodile ove godine. Od pet mogućih kandidiranih projekata, dobili smo sredstva za njih četiri, što nas je ugodno iznenadilo, te, prije svega, povećalo prvotno planirani prihod za dodatnih pola milijuna kuna. Riječ je projektu izletišta Grabovac u Garčinu, projektu instalacije pametne klupe na cikloturističkoj turi, katalogu na pet svjetskih jezika, te, za daljnji razvoj turizma iznimno važnom projektu redizajna web stranice, koja je alat bez kojeg nema „priče“. Uz prihod, povećan nam je i broj gostiju, pa i broj noćenja, što potvrđuju i rezultati e-visitora, čemu u prilog svakako idu i brojne primljene nagrade i priznanja – eko etno selu Stara Kapela za održivi turizam, Simply the best- Brodskom kolu i Ribarskim večerima u Davoru, Suncokret ruralnog turizma i to Zlatna povelja-Sikirevačkoj čipki, a onda i posebno priznanje za očuvanje baštine na ruralnim prostorima KUD-u Drežnik.“ , podsjetila je Ružica Vidaković, direktorica Turističke zajednice Brodsko posavske županije.

Dodala je kako, uz pozitivne brojke, posebno veseli i sve konkretnija prepoznatljivost među gostima, prije svega po eno gastro ponudi, cikloturizmu, kulturnoj i tradicijskoj baštini, gostoljubivosti i velikom slavonskom srcu. „ Ljudi imaju osjećaj da su dobili više nego što su očekivali i na kraju krajeva, platili, a turizam je upravo to-emocija, priča i gostoljubivost“, zaključila je prva žena Turističke zajednice Brodsko posavske županije.

U dobrom društvu domaćina, obitelji Staklarević, Skupštini je, uz njene članove, u ime predsjednika Turističke zajednice Brodsko posavske županije, župana Danijela Marušića, nazočio zamjenik Stjepan Bošnjaković.

TEKST: Simonida Tarbuk        FOTO: radioslavonija.hr

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn