7.ŽUPANIJSKA SMOTRA UČENIČKIH ZADRUGA – Sudjelovalo 17 učeničkih zadruga

Datum objave: 05. 5. 2022. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – U Požegi je danas održana 7. Županijska smotra učeničkih zadruga.Škola domaćin bila je Katolička osnovna škola u Požegi, a uz prigodan program i druženje svoje rukotvorine na Trgu svete Terezije Avilske izložilo 17 učeničkih zadruga i to 11 s područja naše županije te zadruge iz Šibenika, Virovitice i Novske.

U ime domaćina, okupljene je pozdravio ravnatelj Katoličke osnovne škole Frano Barišić, dok se u ime Hrvatske udruge učeničkog zadrugarstva obratila Sanja Grbeš.”Učeničke zadruge su svojim radom postale pravi čuvari kulturne baštine i kulturnog identiteta nekog kraja. Važno je istaknuti da učenicima pružaju mogućnost učenja kako od raznih materijala i sirovina dobiti gotove proizvode, gdje pronaći materijale, te kako ih plasirati na tržište. No, ono najbitnije je proces, što će učenici postati nakon procesa, to je puno važnije od prodaje. Razvit će vještine komunikacije pred drugim ljudima, izlaganje pred ljudima, istraživačke i kreativne vještine. Nama mentorima i učiteljima ostaje samo vjera da će im te vještine pomoći u njihovom svakodnevnom životu.”rekla je Grbeš.

7. Županijskoj smotri učeničkih zadruga prisustvovali su i zamjenik županice Ferdinand Troha te pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Požege, Maja Petrović.

IZVOR: pozega.hr

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn