7. MEĐUNARODNA KONFERENCIJA VALLIS AUREA – U središtu zanimanja teme iz područja društvenih i biotehnoloških znanosti

Datum objave: 25. 9. 2020. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Veleučilište u Požegi organiziralo je 7. Međunarodnu konferenciju “Vallis Aurea” na kojoj sudjeluje više od 70 autora iz renomiranih institucija sa znanstvenim i stručnim člancima. Ovogodišnja konferencija bavi se društvenim i biotehničkim znanostima, a organizirana je u suradnji s Tehničkim fakultetom u Beču i organizacijom Daam International te Hrvatskom gospodarskom komorom.

Međunarodna konferencija i dalje je u području i društvenih i biotehničkih znanosti. U publikaciji je okupljeno 70 radova, a održana su dva predavanja. Predsjednik organizacije Damm International Branko Katalinić održao je predavanje iz područja društvenih znanosti na temu COVID-19, a Đurđica Ačkar s Prehrambeno-tehnološkog fakulteta u Osijeku predavanje na temu biotehnologije.

“Nadam se da će i ova konferencija donijeti neka nova rješenja, te da ćemo rezultate ovih znanstvenih radova prenijeti i u praksu. Osim ove konferencije Veleučilište je ove godine ostvarilo niz značajnih rezultata, među kojima su Studentski dom u Požegi u koji će se uskoro useliti i prvi korisnici, u području novih studijskih programa trenutno se nalazi na recenziji studij enogastronomije i studij informacijskog i programskog inženjerstva te se nadamo od iduće godine upisivati i te nove studente. Uspješni smo i u području Erasmusa, uspješno smo prošli postupak reakreditacije, dobili trajne dopusnice te nastavljamo s radom i dalje,” upoznao je sudionike konferencije u ime domaćina prodekan za razvoj i zamjenik dekana Berislav Andrlić.

Hrvatska gospodarska komora, Županijska komora Požega uvijek je bila na marginama konferencije kao podrška, no ove godine odlučili su se za seriozniji pristup, naglasio je direktor Županijske komore Marko Dumančić.

“Rado smo se odazvali pozivu Veleučilišta kako bi u ovim izazovnim vremenima pomogli u organizaciji ovakve značajne konferencije. Ono što HGK želi postići jest da pomognemo znanstvenoj zajednici kako bi njihova rješenja i teme koje su obrađivali u znanstvenim radovima, padnu na plodno tlo i da ih povežemo s poslovnom zajednicom. S druge strane, zanima nas i momenat regionalnog razvoja gdje se pokazalo u ovoj izazovnoj situaciji pandemije da je nužno pružiti pomoć gospodarstvu te pronaći rješenja koja će stvoriti preduvjete da naše gospodarstvo ima održivu i samodostatnu, prvenstveno prehrambenu, proizvodnju,” rekao je Dumančić. Prigodnim riječima sudionike konferencije pozdravio je u i zamjenik gradonačelnika Požege Ferdinand Troha, a ove godine jedno od predavanja i to prof. Katalinića, odrađeno je putem video-veze.

TEKST: S. Pok        FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn