7. AGROTOUR U POŽEGI – Sajam poljoprivrede i seoskog turizma

Datum objave: 24. 9. 2022. | Kategorija: Gospodarstvo

POŽEGA – U organizaciji Poljoprivredne televizije u Požegi je danas održan 7. AgroTour Slavonija, sajam poljoprivrede i seoskog turizma. Cilj sajma je približavanje domaćih proizvoda i načina njihove pripreme široj javnosti te istovremeno promoviranje malih obiteljskih gospodarstava i proizvođača.

Na sajmu je sudjelovalo više od pedeset izlagača, koji su predstavili razne domaće proizvode poput meda, pekmeza, zimnice, sireva te proizvoda od lavande i suhog mesa. Svoju ponudu predstavile su i Turistička zajednica Grada Požege te Turistička zajednica Zlatni Papuk.Ispred organizatora sve izlagače i posjetitelje sajma pozdravio je Thomas Heinz Pandžić, ističući važnost ovakvog načina prezentacije poljoprivredne proizvodnje i ruralnog turizma.

Prigodnim riječima okupljene je pozdravio gradonačelnik Požege dr. sc. Željko Glavić, a čestitke organizatorima i dobrodošlicu izlagačima uputila je i požeško-slavonska županica Antonija Jozić.Prigodnim riječima prisutne je pozdravio u ime Hrvatske agencija za poljoprivredu i hranu Hrvoje Hefer, te podpredsjednik Hrvatske poljoprivredne komore Antun Vrakić.

Kulturno umjetnički program izveli su ženska pjevačka skupina ”Vesele šokice” iz Slavonskog Broda, muška pjevačka skupina ”Biđani” iz Bickog Sela, Folklorni ansambl Požega, KUD Bektež te tamburaški sastav ”De Gotho”.

TEKST: S. Pok                 FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn