6. SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA ČAGLIN – Pripremljeni projekti čekaju natječaje

Datum objave: 12. 2. 2016. | Kategorija: Društvo

IMG_5397

ČAGLIN – Općinsko vijeće  Čaglin na sinoć održanoj sjednici razmotrilo je davanje školske dvorane na korištenje OŠi Stjepana Radića i prijenos vlasništva na školu. Prihvaćene su izmjene i dopune prostornog plana te donesena odluka o davanju suglasnosti načelniku za potpisivanje ugovora za postavljanje solarih panela na Dječjem vrtiću.

„Sportska dvorana je u potpunosti završena i ima sve potrebne dokumente, uporabnu i građevinsku dozvolu, izvršen je i tehnički pregled kotlovnice te se može koristiti.  Dvorana je kompletno uređena, od koševa, golova do mreže za odbojku i sa svim ostalim spravama. U jednom dijelu dvorane se nalazi i teretana sa  20-ak sprava. Dvoranu ćemo dati na korištenje Osnovnoj školi i udrugama s područja općine Čaglin, a u konačnici namjera je obaviti prijenos vlasništva na osnovnu školu jer općina nema mogućnosti održavati dvoranu. Sve dvorane u županiji su u vlasništvu škola , a za općinu je održavanje dvorane financijski teret,“ rekao je općinski načelnik Dalibor Bardač dodajući kako će do konačnog prijenosa dvorane na školu troškove grijanja, energije i drugoga dijeliti između općine i škole. Za solarne panele sredstva su osigurana iz Ministarstva gospodarstva, a jedan dio će financirati općina. „Ukupna vrijednost projekta je oko 180 tisuća kuna.  Uz malu elektranu to će osiguravati toplu vodu za vrtić, a  višak struje moći ćemo prodati HEP-u. Radi se omogućih 15 kw struje,“ dodao je načelnik Bardač.

IMG_5390

Vijećnici su dali i suglasnost za izmjenu i dopunu prostornog plana uređenja općine Čaglin ponajprije zbog  rekonstrukcije Županijske ceste Mokreš-Jezero u dužini pet kilometara, koja je ostala neriješena.Na sjednici  je bilo riječi i o aktualnostima vezanim uz ukidanje ili preustroj jedinica lokalne samouprave. „Prema onome što se trenutno zna i prema kriterijima koji se spominju  ne trebamo brinuti oko ukidanja ili spajanja s drugim područjem. Iimamo relativno dobar proračun koji nije opterećen niti sa jednom kunom kredita. Planiran je na razini 2,2 milijun kuna, a za hladni pogon se izdvaja od 400 do maksimalno 500 tisuća kuna i možemo ispuniti sve ono što je potrebno našim građanima. To je ono što je osnova za opstanak i razvoj ove općine. Kao i sve druge općine i gradovi pratimo projekte, a već do sada imamo određeni broj pripremljenih projekata za koje čekamo da se raspišu natječaji,“ rekao je  općinski vijećnik i zamjenik požeško-slavonskog  župana Željko Jakopović.

TEKST: S.Pok   FOTO: D.K.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn