POBOLJŠANJE SITUACIJE U BRODSKO-POSAVSKOJ ŽUPANIJI – Stožer predložio popuštanje mjera

Datum objave: 28. 9. 2020. | Kategorija: Društvo

SLAVONSKI BROD – Na danas održanoj sjednici Stožera CZ Brodsko-posavske županije utvrđen je Prijedlog izmjena „Odluke o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje Brodsko-posavske županije“ koji će biti poslan nacionalnom Stožeru CZ na usvajanje. Predloženo je produženje mjera do kraja listopada uz određene modifikacije odnosno popuštanja postojećih mjera koje su na snazi do 30. rujna 2020. godine.

U posljednjem 24-satnom razdoblju na području Brodsko-posavske županije zabilježeno je šest (6) novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2. Broj zaraženih osoba prema prebivalištu (grad/općina): grad Slavonski Brod (3), općina Brodski Stupnik (2) i općina Rešetari (1). Ukupan broj zaraženih osoba s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 630, dok je broj aktivnih slučajeva 34 (isto kao i prethodni dan). Hospitalizirano je 9 osoba (1 osoba više nego prethodni dan), nema hospitaliziranih osoba na respiratoru. Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalazi ukupno 468 osoba (36 osoba manje nego prethodni dan).

Na danas održanoj sjednici Stožera CZ Brodsko-posavske županije utvrđen je Prijedlog izmjena „Odluke o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje Brodsko-posavske županije“ koji će biti poslan nacionalnom Stožeru CZ na usvajanje. Predloženo je produženje mjera do kraja listopada uz određene modifikacije odnosno popuštanja postojećih mjera koje su na snazi do 30. rujna 2020. godine.

Od 01. listopada 2020. godine na svadbenim svečanostima koje se održavaju na području Brodsko-posavske županije moći će biti prisutno najviše 100 osoba uz obvezu osiguranja minimalno nužnih prostornih uvjeta te obvezu vođenja evidencije i kontakata svih prisutnih osoba. Na privatnim svečanostima i proslavama može biti prisutno najviše 50 osoba uz obvezu vođenja evidencije i kontakata svih prisutnih osoba. Na pogrebima i posljednjim ispraćajima može biti prisutno najviše 50 osoba, a sućut ožalošćenima ne smije se izražavati bliskim kontaktom. Na javnim i društvenim okupljanjima obvezno je pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera, a ako se održavaju u zatvorenim prostorima obvezno je nošenje maski za lice.

Organizatori svih javnih i društvenih okupljanja i vlasnici ugostiteljskih objekata odgovorni su za provođenje epidemioloških mjera uz obvezu vršenja pojačanog nadzora pridržavanja istih. I dalje je na snazi zabrana posjeta korisnicima domova za starije i nemoćne osobe kao i korisnicima drugih ustanova socijalne skrbi koje pružaju uslugu smještaja.

TEKST: S. P./ BPŽ          FOTO: logo

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn