5. AGROTOUR SLAVONIJA U POŽEGI – Sajam poljoprivrede i seoskog turizma

Datum objave: 19. 9. 2020. | Kategorija: Gospodarstvo

POŽEGA – U organizaciji Poljoprivredne televizije u Požegi je danas održan 5. AgroTour Slavonija, sajam poljoprivrede i seoskog turizma. Manifestacija je okupila izlagače koji se, pored standardnih, bave uzgojem i poljoprivrednih kultura koje nisu uobičajene i svakodnevno dostupne te predstavnike seoskih gospodarstava koja u svojoj ponudi imaju i turističke sadržaje.

Posjetiteljima su se predstavili uzgajivači voća i povrća, industrijske konoplje, proizvoda od kontinentalne lavande, uljarica, eko čajeva i domaćih namirnica poput aronije, meda, bučinog ulja, začinske paprike, sira, tradicijskih proizvoda, odjeće, obuće, posuđa, igračaka, turistički subjekti iz Slavonije i Baranje sa svojom ponudom te prodavači poljoprivredne mehanizacije.

Ispred organizatora sve izlagače i posjetitelje sajma pozdravila je voditeljica marketinga Lana Ivaniš Kiš ističući važnost ovakvog načina prezentacije poljoprivredne proizvodnje i ruralnog turizma, a prigodnim riječima okupljene su pozdravili i Luka Balenović, predsjednik Županijske komore Požega pri Hrvatskoj gospodarskoj komori te požeško-slavonski župan Alojz Tomašević.

“Uz sve nedaće koje nas prate ove godine i ove jeseni, postoje oni koji su uvijek hrabri, a to su i naši proizvođači, naši poljoprivrednici. S posebnom radošću stoga ovdje vidim obiteljska gospodarstva, jer u Slavoniji nismo odustajali ni kada su bila teža vremena,” rekao je župan Tomašević. Sajam je otvorio pomoćnik ministrice poljoprivrede Krunoslav Karalić. U popratnom programu nastupili su KUD Bektež, GKUD Požega, ženska pjevačka skupina ”Šokice” i  TS Paori.

TEKST: S. Pok        FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn