39.KULENIJADA I SAJAM ANTIKVITETA – Šnita kulena, čaša šilera i rukohvat nostalgije

Datum objave: 29. 6. 2019. | Kategorija: Susreti

POŽEGA – Već po tradiciji, najstarija Kulenijada u Hrvatskoj, nakon jučerašnjeg ocjenjivanja kulena i  dodjele diploma šampionima , danas je uživanje u okusima i mirisima ponudila i građanima na javnoj degustaciji u pješačkoj zoni. Gastronomski užitak bio je obogaćen i popratnim programom – Sajmom antikviteta i nastupom KUD-a Požeška dolina.

Na jednom mjestu, u pješačkoj zoni, prateći bogatu požešku tradiciju okupljanja i sajmovanja našlo se bogatstvo Slavonije u malom. Od kulena,vina, domaćih sireva, ljekovitih napitaka do bakinih reklji, skuta, ćilima, starih i novih igračaka, novih i starih suvenira, nakita i posuđa.

Na kušanje su ponuđeni kuleni i šiler, a svoje sugrađane prigodnim je riječima pozdravio požeški gradonačelnik Darko Puljašić.

“Ponosni smo na požešku Kulenijadu koja je najstarija, ali i po broju uzoraka i njihovoj kvaliteti najbolja u Hrvatskoj. U Slavoniji se proizvodi najbolji kulen na svijetu, a moramo uložiti zajedničke napore kako bi taj kulen promovirali i stavili ga na pravi način na tržište. Ono što je najvažnije – mi prvi moramo početi cijeniti svoje, moramo cijeniti ono što su vrijedne ruke Slavonki i Slavonaca proizvele na ovoj plodnoj zemlji kako bi se od toga moglo uistinu dobro živjeti,” rekao je gradonačelnik Puljašić.

TEKST: S. Pok      FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn