30. SUSRET HRVATSKIH PLESNIH ANSAMBALA – UO Plesna radionica Ilijane Lončar osvojila Nagrada za najbolju koreografiju u kategoriji suvremenog plesa

Datum objave: 11. 11. 2019. | Kategorija: Kultura

POŽEGA – UO Plesna radionica Ilijane Lončar na 30. Susretima hrvatskih plesnih ansambala koji su ovog vikenda u organizaciji Hrvatskog sabora kulture održani u Velikoj Gorici osvojila je Nagradu za najbolju koreografiju u kategoriji suvremeni ples. Još jedna je to u nizu potvrda Ilijaninog vrsnog pedagoškog i umjetničkog djelovanja.

Ilijana Lončar i njene plesačice u Velikoj Gorici predstavile su se s dvije koreografije, ali i izložbom fotografija autora Mladena Božičkovića, posvećenoj 20. obljetnici djelovanja UO Plesna radionica Ilijane Lončar.

Na Susretu je tijekom dva dana nastupilo 450 plesača unutar 20 ansambala iz Hrvatske te gostujuća skupina iz Slovenije s ukupno 35 koreografija izabranih na Natječaju koji je prethodio Susretu. Prema odluci stručnog povjerenstva u sastavu Jasminka Petek Krapljan, Branko Banković i Melita Spahić Bezjak Požežanke su zaslužile Nagradu za najbolju koreografiju u kategoriji suvremeni ples i to za dvije koreografije “”Melankolija” i “Concerned” koje je izvela najiskusnija grupa suvremenog plesa: Anamarija Jakoubek, Lea Majski, Hana Krpan, Lora Matoš, Ana Marjanović, Lana Radošić, Jurja Mautner, Marija Čokrlić i Katarina Musić.

“Iskrene pohvale još jednom svim kolegicama i njihovim plesačima jer je izuzetno kvalitetna večer klasičnog baleta i suvremenog plesa bila na sceni POU Velika Gorica. Posebno hvala mojim curama koje su s puno duše i srca otplesale obje koreografije,” naglasila je plesna pedagoginja i koreografkinja Ilijana Lončar.

TEKST: S. Pok        FOTO: UO PR Ilijane Lončar

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn