3. ZMAJADA U PLETERNICI – Sjećanje na slavne dane i uživanje u osvajanju visina

Datum objave: 12. 9. 2021. | Kategorija: Susreti

PLETERNICA – U organizaciji Aero kluba Zlatna dolina, a uz potporu Zajednice tehničke kulture Grada Požege i Požeško-slavonske županije na predjelu Ivandvor, nekadašnjem ratnom uzletištu, održana je treća “Zmajada” koja je okupila brojne, ponajprije mlade ljubitelje osvajanja visina.

Zmajada je održana u Pleternici na predjelu Ivandvor, mjestu poznatom iz ratnih godina kao uzletišna pista zrakopolova i helikoptera za područje cijele Slavonije. Posjetitelji su imali mogućnost besplatnim zmajevima osvojiti najveću visinu, ali i pokušati upravljati dronovima, avionima na daljinsko upravljanje te korisiti CB vezu.Uz domaćine, predstavnike Aero kluba Zlatna dolina sve nazočne su pozdravili gradonačelnica Pleternice Marija Šarić i zamjenik požeško-slavonske županice Ferdinand Troha, te Mirko Mesić iz Hrvatske zajednice tehničke kulture.

“Drago mi je da smo danas ovdje na ovom mjestu koje je bilo ratno uzletište i o kojem smo nedavno snimili film kako se ne bi zaboravilo ono za što je sve služio ovaj aerodrom. Suradnja Aero kluba i Zajednice tehničke kulture izvrsna je, a potvrđuje to i veliki broj djece koja su danas došla ovdje uživati,”rekla je gradonačelnica Marija Šarić.

“Mjesto na kojem se nalazimo kao uzletište je bilo vrlo bitno u ratnim godinama. Za brojne ranjenike ovo je mjesto bila slamka koja je darovala život i priliku za spas. Radostan sam što su danas, puno godina poslije, Hrvatska zajednica tehničke kulture, domaći aeroklub i entuzijasti okupljeni oko ovog sporta u nastojanju da ovaj prostor učine uzletištem, u čemu će imati i našu potporu”, rekao je zamjenik požeško-slavonske županice Ferdinand Troha.

TEKST: S. Pok            FOTO: D. K.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn