PROMOCIJA ZNANJA I TALENATA – Treća Smotra stvaralaštva djece i mladih u Novoj Gradiški

Datum objave: 04. 6. 2019. | Kategorija: Društvo

NOVA GRADIŠKA – S ciljem promocije istinskih vrijednosti, nagrađujući, istovremeno znanje i talent, Grad Nova Gradiška i POU M.A.Relković, treću su godinu za redom, uspješno organizirali Smotru stvaralaštva djece i mladih, na kojoj su se, ponosnim roditeljima, profesorima, mentorima i sugrađanima, s brojnim talentima predstavili učenici gradskih osnovnih i srednjih škola, sudionici županijskih i državnih natjecanja.

Ponoseći se uspjesima svojih osnovnoškolaca i srednjoškolaca koji su, sudjelujući tijekom školske godine na brojnim županijskim i državnim natjecanjima diljem Hrvatske, na najbolji način promovirali i sredinu iz koje dolaze, Grad Nova Gradiška i POU M.A.Relković, treću su godinu za redom uspješno organizirali Smotru stvaralaštva djece i mladih na kojoj su se, ponosnim roditeljima, profesorima, mentorima i sugrađanima, predstavili učenici gradskih osnovnih i srednjih škola.

Proslava znanja i talenta organizirana u prepunom Domu kulture bila je i prilika za javnu dodjelu nagrada malim i velikim šampionima, jer, kako je rekao prvi čovjek grada, gradonačelnik Vinko Grgić, javnost treba upozoriti na male genijalce, a Smotra stvaralaštva je čini se, uspješan način. „Grad mora promovirati učenike koji postižu vrhunske rezultate na natjecanjima. Ovo je prilika da ih zapamtimo i prepoznamo na ulici, upoznamo i javno čestitamo. Osim toga, želeći nagraditi njihove uspjehe i promovirati znanje i talente, uveli smo i „džeparac“, da si mogu nešto kupiti. I mada sam siguran kako nitko od njih postigao uspjeh na natjecanjima zbog nagrade koju će primiti, željeli smo im, i na taj način, simboličnim financijskim iznosom, pružiti podršku i pokazati kako cijenimo njihov trud i način na koji su predstavili svoj grad.“, rekao je, između ostaloga, pozdravljajući uspješne osnovnoškolce i srednjoškolce gradonačelnik Vinko Grgić.

Zadovoljstvo manifestacijom koja slavi prave vrijednosti, ali i sjajnim glazbeno-dramsko-recitatorsko-likovnim programom, nisu krili ni čelni ljudi škola, Ljiljana Ptačnik i Sanja Muler Zoričić, ravnateljice Gimnazije i Elektrotehničke i ekonomske škole, Mijo Matošević, profesor Industrijsko obrtničke škole i Vesna Lončar Cindrić i Blagica Pečnjak, ravnateljice gradskih osnovnih škola „Mato Lovrak“ i „Ljudevita Gaja“. Za nagrade uspješnim učenicima i mentorima Grad je u proračunu za ovu godinu osigurao 40 tisuća kuna.

TEKST: S. Tarbuk      FOTO: F. S.

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn