3.SMOTRA STUDIJSKIH PROGRAMA BPŽ – Mogućnosti studiranja u Slavonskom Brodu i Novoj Gradiški

Datum objave: 24. 3. 2019. | Kategorija: Društvo

SLAVONSKI BROD – Vjerujući kako je ulaganje u znanje i obrazovanje najisplativija investicija, Brodsko posavska županija u suradnji s dva svoja grada-Slavonskim Brodom i Novom Gradiškom, Strojarskim fakultetom, osječkim Fakultetom za odgojno-obrazovne znanosti i Fakultetom za dentalnu medicinu i zdravstvo, slavonskobrodskim Veleučilištem i Studentskim centrom, u susret novoj akademskoj godini, za studente i one koji će to, tek postati, organizirala je 3.smotru studijskih programa BPŽ.

Maturanti Brodsko posavske županije ali i svi koji razmišljaju o nastavku školovanja, ovih su dana, na 3.smotri studijskih programa Brodsko posavske županije, imali priliku saznati više o mogućnosti studiranja u Slavonskom Brodu i Novoj Gradiški. Tradicionalnu „info“ manifestaciju, treću je godinu za redom organizirala Brodsko posavska županija u suradnji s dva svoja grada-Slavonskim Brodom i Novom Gradiškom, Strojarskim fakultetom, osječkim Fakultetom za odgojno-obrazovne znanosti, Fakultetom za dentalnu medicinu i zdravstvo, slavonskobrodskim Veleučilištem i Studentskim centrom, jer, ulaganje u obrazovanje, najisplativija je investicija, vjeruju u Županiji.

Slaže se s tim i 2500 studenata iz cijele Hrvatske, koliko ih, trenutno studira u Slavonskom Brodu, kao i njih 1200 koliko ih se odlučilo za studijske programe Veleučilišta koje, iz godine u godinu, privlači i sve veći broj studenata izvan granica Brodsko posavske županije. Osnova društva mora biti koncipirana na stvaranju stručnog kadra i novih inicijativa koje će omogućiti budućnost naših prostora-zajednički je zaključak svih dionika smotre čiji je cilj pružiti budućim studentima relevantne informacije o svim programima, te, prije svega, mogućnost nastavka školovanja u Slavonskom Brodu i Novoj Gradiški.

Pozdravljajući predstavnike akademske zajednice, mnogobrojne srednjoškolce i ostale sudionike Smotre, zamjenik Brodsko posavske županije, Damir Mirković, u ime organizatora, između ostaloga je istaknuo kako parnerski odnos oba grada i županije s Veleučilištem i osječkim Sveučilištem J.J.Strossmayera, ulijevaju nadu da će uskoro u potpunosti, zaživjeti i dugo čekano brodsko Sveučilište.

“U ova, ne tako lagana vremena za Slavoniju i Hrvatsku u cijelini, kada veliki broj mladih svoje živote usmjerava na odlazak iz zemlje, prioritet nam mora nam biti zaustavljanje tog negativnog demografskog trenda. Zajedničkim radom i multidisciplinarnim djelovanjem, sva nastojanja moramo usmjeriti ka stvaranju boljih i prosperitetnijih uvjeta rada, života i školovanja, kao i motiviranju i animiranju mladih za ostanak u Domovini.“, naglasio je zamjenik župana.

Uz strojarski fakultet, fakultet za odgojno-obrazovne znanosti i studijske programe Veleučilišta, maturanti s područja Brodsko posavske županije koji žele nastaviti školovanje i nakon srednje škole, u Slavonskom Brodu i Novoj Gradiški mogu se odlučiti i za Fakultet dentalne medicine i sestrinstva. Osim što kvalitetno informira i motivira mlade na prepoznavanje novih mogućnosti i prilika, smotra studijskih programa Brodsko posavske županije pokazatelj je sinergijskog djelovanja lokalne i akademske zajednice i gospodarstvenika

TEKST: S. Tarbuk      FOTO: bpz.hr

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn