3.MEMORIJALNI ULTRA MARATON “OD VELIKOG DO MALOG VUKOVARA” – Sudjeluju i pripadnici Gardijske oklopno-mehanizirane brigade

Datum objave: 20. 6. 2020. | Kategorija: Društvo

VUKOVAR – Pripadnici Gardijske oklopno-mehanizirane brigade sudjuluju na 3. memorijalnom ultra maratonu pod nazivom “Od velikog do malog Vukovara” koji se održava od 19. do 21. lipnja 2020. godine u dionici od 305 kilometara od Vukovara do Sunje

Na maratonu će se trčati neprekidno 37 sati u znak sjećanja na sve žrtve ova dva herojska mjesta. Cilj utrke je zapaliti svijeću i “svijetlo” Vukovara donijeti u Sunju te utrkom spojiti Vukovar i Sunju.Prije starta ispred križa na Dunavu u Vukovaru zapaljene su svijeće svim poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu.

Na startu maratona sudionicima se obratio i zapovjednik Gardijske oklopno-mehanizirane brigade brigadni general Mijo Validžić koji je rekao: “Čestitam udruzi koja je organizirala ovaj maraton i s time prenosi vrijednosti Domovinskog rata na mlade generacije. Žrtva naših poginulih branitelja ne smije se zaboraviti. Nama pripadnicima Hrvatske vojske čast je sudjelovati na ovakvom događanju i imate našu potporu, u ime svih pripadnika hrvatske vojske želim vam puno sreće i vidimo se u Sunji”.

Treći Memorijalni ultramarathon održava se na inicijativu Udruge rekreativnog trčanja Nexe Tream iz Našica, a u zajedničkoj organizaciji s Općinom Sunja, Gradom Našice i Osječko-baranjskom županijom te Hrvatskom vojskom.

TEKST: S. P./ morh.hr          FOTO: morh.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn