29. SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA POŽEGE – Odluke donesene bez previše rasprave i bez oporbe

Datum objave: 20. 2. 2017. | Kategorija: Društvo

n

POŽEGA – Gradsko vijeće Grada Požege održalo je danas 29. redovitu sjednicu. Mirno i bez puno rasprave vijećnici su donijeli odluke po desetak točaka dnevnog reda, a sjednici, kako su i najavili, nisu prisustvovali vijećnici iz redova SDP-a.

Uz usvojene zaključke o korištenju proračunske zalihe te izvješća o izvršenju programa održavanja te programa gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture, vijećnici su većinom glasova usvojili i Odluku o davanju suglasnosti za provedbu ulaganja u Društveno-rekreacijski centar u Vidovcima.”Za koji dan izlazi natječaj ruralnog razvoja, podmjera 7.4 na koju planiramo aplicirati projekt Društveno-rekreacijskog centra u Vidovcima vrijednosti nešto više od 7 milijuna kuna, a koji bi se sufinancirao u 90 posto ukupnog iznosa. Odluka je bitna kako bismo mogli pravovremeno aplicirati projekt,” naglasio je pročelnik Upravnog odjela za europske integracije Marko Šostar. Vijećnici su većinom glasova donijeli odluku i imenovanju ravnatelja Gradskog kazališta Požega, odnosno, kako je bilo i očekivano, potvrdili su  status aktualnoj ravnateljici Valentini Neferović.

Većinom glasovausvojena je i Odluku o dodjeli javnih priznanja Grada Požege. Nagrade za životno djelo dodijelit će se Davorinu Kempfu, skladatelju, pijanisti i muzikologu, i Dragi Krizmaniću, dugogodišnjem nogometnom treneru i sportskom pedagogu. Godišnje nagrade dobit će znanstvenik Milko Jakšić predstojnik  Zavoda za eksperimentalnu fiziku  Instituta „Ruđer Bošković“, i predsjednik Županijske gospodarske komore Luka Balenović. Kolektivne nagrade primit će Presoflex Gradnja, d.o.o., Povijesna postrojba Trenkovi panduri i  Autoklub Požega. Povelja humanosti bit će dodijeljena Leonardu Matijeviću.

nn

Nezavisni vijećnik Miro Rašić primijetio je kako jedna od kolektivnih nagrada odlazi tvrtki koja je, kako je rekao, nagrađena višemilijunskim poslovima u gradu ( Presoflex Gradnja) dok jedna od godišnjih nagrada odlazi Luki Balenoviću koji nije samo predsjednik Županijske gospodarske komore već je i predsjednik Uprave Orljava d.o.o., tvrtke koja, kako je naglasio Rašić, neuredno isplaćuje radnicima njihova potraživanja.”Možda bi ipak trebalo preispitati kriterije,” rekao je Rašić koji je prilikom glasovanja ostao suzdržan.  Priznanja će laureatima biti uručena 11. ožujka na svečanoj sjednici za Dan Grada Požege.

TEKST: S. Pok     FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn