29. OBLJETNICA DJELOVANJA I 750 GODINA POSTOJANJA – Cerničani bogatim programom proslavljaju Dan općine

Datum objave: 24. 5. 2022. | Kategorija: Društvo

CERNIK – Najvažniji dan, rođendan Općine, 29. obljetnicu rada i djelovanja, kao i povijesno važnih 7 i pol stoljeća postojanja, Cerničani će obilježiti sadržajno bogatim programom. Uz svečanu sjednicu Općinskog vijeća-prigodu za rekapitulaciju učinjenoga i dodjelu priznanja najzaslužnijima, od 27.do 30. svibnja bit će, poručuju iz Turističke zajednice, za svakoga ponešto

S pravom se ponoseći poviješću dugom 7 i pol stoljeća, čuvajući bogatu kulturno-sakralnu baštinu i sve prepoznatljivije turističke potencijale, Cerničani će najvažniji dan, rođendan Općine i 29.godišnjicu postojanja i djelovanja obilježiti sadržajno bogatim programom od 27. do 30.svibnja. Uz svečanu sjednicu Općinskog vijeća-tradicionalnu prigodu za rekapitulaciju učinjenoga i dodjelu javnih priznanja najzaslužnijima, u višednevnom programu, poručuju iz Turističke zajednice, bit će za svakoga ponešto. Sve starta u petak, 27. svibnja, Ćuptetijadom u mjesnom Društvenom domu.

Večer posvećena domaćoj gastro deliciji, sve prepoznatljivijem brendu Općine, jedinstvenom “kolačiću” od tijesta napunjenim smjesom za kobasice, kakav se priprema samo u Cerniku, poznavajući domaćine, bit će ispunjena dobrim druženjem, ugodnom atmosferom i punom trpezom. Ostanete li gladni, domaćinima navratite i dan kasnije, u subotu, 28.svibnja, kada vas na Franjevačkom trgu, u vrijeme ručka, od 13 sati, očekuje Čobanijada. Od 19 sati na rasporedu su Dječji folklorni susreti, događaj u organizaciji članova Kulturno umjetničke udruge Cernik, a potom koncert Opće opasnosti.

Nedjelja, 29. svibnja rezervirana je za sport i rekreaciju uz Disc golf turnir “Cernik open” na mjesnom nogometnom stadionu, a ponedjeljak, 30. za malonogometni turnir “Cernik cup”.Pronađite sadržaj po vlastitom guštu i navratite, Cerničani vas čekaju s dobrodošlicom!

TEKST: S. Tarbuk               FOTO: Plakat

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn