28.OBLJETNICA VRO “BLJESAK” OKUČANI – Program obilježavanja godišnjice operacije kojom je oslobođena Zapadna Slavonija

Datum objave: 28. 4. 2023. | Kategorija: Društvo

OKUČANI – 28.godinu za redom Okučani i ostatak Hrvatske s ponosom i pijetetom prisjetit će se Vojno redarstvene operacije “Bljesak” kojom je oslobođena Zapadna Slavonija. Cjelodnevno događanje zakazano je za ponedjeljak 1. svibnja u Okučanima gdje će se u 9 sati, u nazočnosti predstavnika državnog vojnog i političkog vrha, kod spomen-obilježja „Kocke vedrine“ održati i središnji dio svečanosti

U ponedjeljak, 1.svibnja, navršit će se 28 godina od kako su ,munjevitom vojno redarstvenom akcijom Bljesak, oslobođena okupirana područja Zapadne Slavonije. Značajne obljetnice Bljeska toga će se dana, cjelodnevnim događanjima, prisjetiti Okučani ali i ostatak Hrvatske. Tradicionalni program obilježavanja počet će u ranim jutarnjim satima budnicom ulicama Okučana u izvedbi Orkestra oružanih snaga RH.

Od 8 sati na prostoru pomoćnog nogometnog igrališta slijedi izložba TT zbora naoružanja borbene i neborbene tehnike kao i promidžba vojnog poziva, a potom, u školskoj športskoj dvorani i svečano otvorenje športskih igara hrvatskih branitelja. Središnji dio svečanosti dogodit će se u 9 sati kod spomen obilježja „Kocke vedrine” u nazočnosti predstavnika najvišeg državnog vojnog i političkog vrha.

Nakon svete mise zadušnice za sve poginule hrvatske branitelje i civile, od 12 do 14 sati uslijedit će pokazne vojne i policijske vježbe a potom i podjela vojničkog graha za sve posjetitelje. 28 godišnjicu VRO Bljesak u večernjim će satima obogatiti i nastup Klape sveti Mihovil kao i samostalni koncert Tamburaškog sastava Slavonske lole, a cjelodnevna događanja zaključiti veliki vatromet u 21.30. u spomen parku hrvatskim vitezovima.

TEKST: S. Tarbuk                  FOTO: Dorian Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn