28. DRŽAVNO NATJECANJE “SIGURNO U PROMETU” – Najbolja ekipa iz Brodsko-posavske županije

Datum objave: 24. 5. 2022. | Kategorija: Društvo

STARO PETROVO SELO – Marija Banjak iz Osnovne škole “.I.G.Kovačića”Staro Petrovo Selo osvojila je prvo mjesto u pojedinačnoj konkurenciji, najbolja ekipa učenika iz Brodsko posavske županije

OŠ” Jurja Dobrile” u Rovinju od 17.do 20.svibnja bila je domaćin 28. Državnog natjecanja učenica i učenika osnovnih škola u poznavanju prometnih i sigurnosnih pravila upravljanja biciklom pod nazivom „Sigurno u prometu”. Riječ je o tradicionalnoj edukativno-natjecateljskoj “priči” koju uspješno organiziraju Hrvatski autoklub, Ministarstvo znanosti i obrazovanja te Agencija za odgoj i obrazovanje s ciljem usvajanja temeljnih znanja o prometnim propisima i sigurnosnim pravilima kao i što boljem svladavanju vještine vožnje biciklom.

Na ovogodišnjem natjecanju sudjelelovalo je 84-ero natjecatelja, po dva dječaka i dvije djevojčice iz svake županije, među kojima i ekipa učenika Brodsko posavske županije koja je u žestokoj konkurenciji od ukupno 21 ekipe, osvojila prvo mjesto i najveći broj bodova, te će krajem rujna, predstavljati Hrvatsku na Europskom natjecanju u Zadru. Prvi dan natjecanja uključivao je testiranje iz poznavanja prometnih propisa i pravila putem računala u informatičkoj učionici škole te praktičnu vožnju „Labirintom života“, koji simulira situacije u kojima se biciklisti mogu naći na cesti, kombinirajući znanje iz područja prometnih propisa i pravila sa vještinom upravljanja biciklom u realnoj situaciji na cesti. Drugi dan, nakon svečanog otvorenja, uslijedilo je natjecanje u vještinama upravljanja biciklom na tri pozicije prometnog poligona.

I ovogodišnje izdanje natjecanja Sigurno u prometu bilo je posebno vrijedno za učenike Osnovne škole “Ivana Gorana Kovačića” iz Starog Petrovog Sela u kojoj se, zahvaljujući iznimnim naporima i stručnošću učitelja i mentora Mate Šimunovića, već godinama bruse prometna znanja i vještine. Dobru višegodišnju praksu potvrdila je i učenica Marija Banjak, osvojivši prvo mjesto u pojedinačnoj kategoriji.” Ovo je 11.put od ukupno 28 državnih natjecanja da smo prvi. Pet puta smo bili drugi, a tri puta treći. S ovogodišnjom pobjednicom do sada je ukupno 26 učenika naše škole predstavljalo Hrvatsku na Europksom natjecanju.”, s pravom je ponosan mentor.

TEKST: S. T.               FOTO: OŠ I.G.Kovačić Staro Petrovo Selo

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn