27.GODIŠNJICA VRO “BLJESAK” OKUČANI – Bogati program u čast i na spomen operaciji kojom je oslobođena Zapadna Slavonija

Datum objave: 26. 4. 2022. | Kategorija: Društvo

OKUČANI – 27.godinu za redom Okučani i ostatak Hrvatske s ponosom i pijetetom prisjetit će se vojno redarstvene operacije “Bljesak” kojom je oslobođena Zapadna Slavonija. Cjelodnevno događanje zakazano je za nedjelju, 1. svibnja u Okučanima gdje će se, u 9 sati, u nazočnosti predstavnika državnog vojnog i političkog vrha, kod spomen-obilježja „Kocke vedrine“odviti i središnji dio svečanosti.

U nedjelju, 1.svibnja, navršit će se 27 godina od kako su ,munjevitom vojno redarstvenom akcijom Bljesak, oslobođena okupirana područja Zapadne Slavonije. Značajne obljetnice Bljeska toga će se dana, cjelodnevnim događanjima, prisjetiti Okučani ali i ostatak Hrvatske. Tradicionalni program obilježavanja počet će u ranim jutarnjim satima budnicom ulicama Okučana u izvedbi Orkestra oružanih snaga RH.

Od 8 sati na prostoru pomoćnog nogometnog igrališta slijedi izložba TT zbora naoružanja borbene i neborbene tehnike kao i promidžba vojnog poziva, a potom, u školskoj športskoj dvorani i svečano otvorenje športskih igara hrvatskih branitelja. Središnji dio svečanosti dogodit će se u 9 sati kod spomen obilježja „Kocke vedrine” u nazočnosti predstavnika najvišeg državnog vojnog i političkog vrha. Nakon svete mise zadušnice za sve poginule hrvatske branitelje i civile, od 12 do 14 sati uslijedit će pokazne vojne i policijske vježbe a potom i podjela vojničkog graha za sve posjetitelje.

27 godišnjicu VRO Bljesak u večernjim će satima obogatiti i nastup Klape sveti Mihovil kao i samostalni koncert Sandija Cenova i Tamburaškog sastava Sinovi ravnice, a cjelodnevna događanja zaključiti veliki vatromet u 21.30. Vidimo se 1.svibnja u Okučanima!

TEKST: S. Tarbuk                FOTO: D. Pok/plakat

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn