27.GODIŠNJICA OSNUTKA OPĆINE REŠETARI – Sve spremno za najsvečaniji dan u životu Općine

Datum objave: 23. 6. 2020. | Kategorija: Društvo

REŠETARI – Zahvaljujući sve povoljnijoj epidemiološkoj situaciji, mještani Rešetara, u petak će, 26.lipnja, brojnim sadržajima obilježiti Dan Općine. Razloga za slavlje itekako ima jer, osim što su prepoznati po uspješnom povlačenju europskih sredstava, u proteklih su godinu dana realizirali niz projekata koji su promijenili vizuru mjesta i značajno podigli kvalitetu života mještana

Sve povoljnija epidemiološka situacija ide na ruku mještanima Rešetara koji će, u petak, 26.lipnja, brojnim saržajima, obilježiti 27.godišnjicu osnutka i Dan Općine. Razloga za slavlje, itekako ima, jer osim što su, već godinama, jedna od prvih i najuspješnijih općina po povlačenju europskih sredstava u nacionalnim okvirima, zahvaljujući čitavom nizu kvalitetno osmišljenih i uspješno realiziranih projekata, Općina je, posljednjih godina, promijenila poznatu vizuru i značajno podigla kvalitetu života svih svojih mještana. S nekim od kapitalnih, završenih i projekata u tijeku koje nije zaustavila ni pandemija koronavirusa, pohvalit će se, s pravom, gostima u petak, kada je programom svečanosti predviđen službeni završetak reciklažnog dvorišta, prvog na novogradiškom području, obilazak radova na Dječjem vrtiću “Čarobni svijet”, projektu rekosntrukcije i dogradnje vatrogasnog doma, kao i svečani dovršetak radova na dogradnji općinske zgrade. Nakon obilaska gradilišta, program proslave počet će polaganjem vijenaca na središnjem spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima, otkrivanjem novog spomen obilježja ispred zgrade Općine, a potom i svečanom sjednicom Općinskog vijeća na kojoj će najzaslužnijim pojedincima biti dodijeljena priznanja.

Svečanost Dana Općine i 27.godišnjice njenog osnutka, bit će nastavljena i dan kasnije, u subotu, 27. lipnja, u Drežniku, tradicionalnom 18. po redu, kulturno umjetničkom manifestacijom “Kolo na Medanu”. Uz promociju iznimno vrijedne, službeno zaštićene nematerijalne kulturne baštine, bit će to prilika i za proslavu 20.godišnjice postojanja i rada KUD-a kojem će se na svečanosti pridružiti i brojni gosti-članovi Gradskog ansambla Požega, KUD-a Dragalić, Đurđenovac, Šokadija iz Batrine, novogradiške Udruge umirovljenika, te KUD-a M.A.Relković iz Davora. Nedjelja, 28.lipnja, rezervirana je za natjecanje u gađanju glinenih golubova u organizaciji Lovačke udruge Gostinac.

TEKST: S. Tarbuk        FOTO: D. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn