27. FESTIVAL GLUMCA – Posvećeno glumcu, na užitak gledatelju

Datum objave: 03. 9. 2020. | Kategorija: Kultura

VUKOVAR – ovogodišnji Festival glumca održat će se od 5. do 13. rujna 2020.godine u pet gradova Vukovarsko-srijemske županije, a grad domaćin je Vukovar. Na programu je 14 predstava iz prošlogodišnje produkcije po izboru ovogodišnjeg izbornika glumca Nedima Prohića.

Festival glumca posvećen je glumcu i njegovom umjetničkom stvaralaštvu. Održava se pod stalnim pokroviteljstvom Vukovarsko-srijemske županije u Vukovaru, Vinkovcima, Županji, Otoku i Iloku. Festivalom upravlja Festivalsko vijeće, a organizatori su Hrvatsko društvo dramskih umjetnika iz Zagreba i Umjetnička organizacija Asser Savus iz Vinkovaca.

Festivalski odbor 1995. utemeljio je počasnu instituciju DOMAĆIN FESTIVALA kako bi se i tom malom gestom ukazalo štovanje prema velikanima hrvatskog glumišta. Domaćin ovogodišnjeg, 27. Festivala glumca je akademski glumac i dugogodišnji ravnatelj ZGK “Komedija” Niko Pavlović. Nakon protokola svečanog otvaranja Festivala u subotu, 5.rujna 2020.god. u 18.00 sati u Hrvatskom domu u Vukovaru J. Strossmayera 20). bit će izvedena predstava “Dekorater” Kazališta Lectirium iz Zagreba, u izvedbi Ksenije Pajić, naša Požežanka Ines Bojanić i Gorana Grgića.

Program po mjestima možete vidjeti ovdje.

Ovogodišnji izbornik je Nedim Prohić, a ocjenjivački sud radi u sastavu:Branka Cvitković, umirovljena nac. prvakinja HNK u Zagrebu i red. prof. Sveučilišta Libertas u Zagrebu, Pere Eranović, ak.glumac, član drame HNK u Splitu te Vjekoslav Janković, prvak drame HNK u Osijeku i izv. Prof. na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku

TEKST: S. P/ Festival glumca   FOTO:  Festival glumca

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn