25.GODINA HDZ-a U POŽEŠKO-SLAVONSKOJ ŽUPANIJI: Mnogi su platili životom pravo da bi mi danas imali slobodnu Republiku Hrvatsku

Datum objave: 27. 3. 2015. | Kategorija: Društvo

P1140090

POŽEGA – Obilježena je 25. obljetnica osnivanja Hrvatske demokratske zajednice u Požeško-slavonskoj županiji. Svečanost je svojom nazočnošću uz sve važne ljude i prijatelje stranke uveličao predsjednik HDZ-a, Tomislav Karamarko. Prije predsjednika HDZ-a nazočnima su se obratili Ante Šolić, gradonačelnik Vedran Neferović, župan Alojz Tomašević, i predsjednik županijskog odbora HDZ-a Franjo Lucić.

“Čestitam svima 25 obljetnicu HDZ-a. Prije svega želim pozdraviti utemeljitelje HDZ-a. 1990. godine jedan čovjek se drznuo razmišljajući kako osnovati Republiku hrvatsku iz okvira bivše Jugoslavije. To je bilo teško, ali on je imao za to hrabrost i reći da Hrvatska želi postati neovisna. To je bilo prije 25 godina kada je prvi predsjednik Republike Hrvatske, Franjo Tuđman imao  hrabrosti biti vizionar  i izgovoriti te riječi uz suradnike koji su ga u stopu pratili i slijedili njegov put. Monogi od njih su danas s nama. Mnogi su prepoznali da Hrvatska mora ići novim putem i da želi biti samostalna. Danas imamo Republiku Hrvatsku. Moramo se ovom prigodom sjetiti svih onih koji su položili svoje živote za stvaranje moderne Hrvatske, ali i sve one koji su danas živi, a pogotovo onih u Savskoj ulici u Zagrebu i svima koji su pridonijeli uspostavi neovisne Hrvatske,” rekao je predsjednik županijskog odbora HDZ-a i saborski zastupnik, Franjo Lucić.

“Izuzetno sam sretan što sam ovdje s vama i čestitam svima četvrt stoljeća Hrvatske demokratske zajednice. Kada spomenem riječ pobjeda ona me asocira na Domovinski rat i sve poginule branitelje. Da nije bilo njih mi danas ne bismo bili ovdje. Da nije bilo Franje Tuđmana koji je najveći hrvat 20.stoljeća ne bi danas bilo i slobodne države Hrvatske. Mnogi su platili životom pravo da bi mi danas imali slobodnu Republiku Hrvatsku. Zato moramo biti ponosni što pripadamo današnjoj generaciji Hrvata koji su prisustvovali stvaranju našeg naroda. Mnogo ljudi je ubijeno i mučeno zbog te želje i mi im danas moramo zahvaliti, a takvih životnih priča im mnogo. Takva je bila borba ka osmostaljenju Republike Hrvatske i danas nakon što smo stvorili stranku koja održava suverenitet Hrvatske moramo se zapitati kakva je danas naša država. Mnogi nisu htjeli Hrvatsku i nećemo žmiriti pred tom činjenicom da nas i danas čeka bitka,”poručio je predsjednik HDZ-a   Tomislav Karamarko u Požegi.

TEKST: Tomislav Milanović    FOTO: T. Milanović

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn