25. FIŠIJADA U POŽEGI: Zabava, riba i začin – na požeški način!

Datum objave: 26. 8. 2019. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – U organizaciji Turističke zajednice Grada Požege u Parku kod Orljave i ove će se godine, u sklopu Aurea festa održati tradicionalna Fišijada. Natjecanje u kuhanju ribljeg paprikaša održat će se 30. kolovoza, a jubilarnu požešku Fišijadu najavili su gradonačelnik Požege Darko Puljašić i direktorica Ureda TZ Grada Požege Silvija Podoljak.

Već dugi niz godina u Požegi, za vrijeme Festivala krajem kolovoza i početkom rujna, redovito dolaze gosti i uživaju u tradicionalnim specijalitetima Požeštine. Aurea Fest Požega je festival koji svake godine mami na tisuće posjetitelja, no gosti ne dolaze samo radi dobre tamburaške glazbe, jesenskih plodova i vina već i na tradicionalnu, Požešku Fišijadu. Tako će biti i ove godine, uvjeren je požeški gradonačelnik Darko Puljašić koji je na porciju vrhunskog fiša i dobre zabave pozvao ne samo sugrađane već i sve drage goste.

“Ove godine sve je jubilarno – uz 50. obljetnicu festivala, tu je i 25. Fišijada, vrhunski gastro događaj. Požeška Fišijada zasigurno je među najboljim manifestacijama te vrste, prepoznatljiva u Slavoniji i šire kao doživljaj koji valja iskusiti svim osjetilima u dobrom društvu prijatelja i domaćina,” rekao je gradonačelnik Puljašić.

Uz natjecatelje koji se kroz prvi dio programa natječu u spremanju ribljeg paprikaša, posjetitelje očekuju brojni riblji specijaliteti pripremljeni na tradicionalne načine te niz igara iznenađenja poput hvatanja šarana u specijalno uređenom jezeru.

“Za sve naše natjecatelje osigurali smo do 4 kilograma ribe, vodu i drva. Zabavni dio programa ispunit će Libreto Band uz razne zabavne igre s našim animatorom i voditeljem Borisom Benčićem. U tijeku su prijave natjecatelja koje traju do popunjena mjesta, a ove godine očekujemo rekordan broj i natjecatelja i posjetitelja,” rekla je Silvija Podoljak.

Dobra zabava s požeške Fišijada u petak se nastavlja dobrim vibracijama na glavnom požeškom Trgu sv. Trojstva uz Aurea fest Popularne glazbe od 20:10 sati.

TEKST: S. Pok        FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn