24. NOVOGRADIŠKO GLAZBENO LJETO 2019 – Sve spremno za najveću regionalnu glazbeno-turističku priču grada

Datum objave: 23. 7. 2019. | Kategorija: Društvo

NOVA GRADIŠKA – 24.godinu za redom, kolovoz u Novoj Gradiški bit će u znaku glazbe, ugodnih susreta, dobrih vibracija, mirisa i okusa Slavonije. Sve je spremno za 24.Novogradiško glazbeno ljeto, tradicionalnu priču prema kojoj se planiraju godišnji odmori i najprepoznatljiviji gradski brend. Sadržaje manifestacije koja ove godine donosi i niz novosti na tiskovnoj su konferenciji predstavili organizatori-prvi čovjek grada, gradonačelnik Vinko Grgić sa zamjenicima, te u ime promotora- produkcijske kuće “Motionplay Hrvatska”, Bernard Kumić Berny

Sve je spremno za Novogradiško glazbeno ljeto, jedinstvenu manifestaciju prema kojoj se planiraju godišnji odmori, priču koja je odavno prerasla lokalne okvire i pozicionirala se kao središnji ljetni event u Slavoniji. Sudeći prema pripremljenom, bit će tako i ove godine, od 14.do 18.kolovoza, najavili su na službenoj tiskovnoj konferenciji organizatori-gradonačelnik Grada Nova Gradiška, Vinko Grgić sa zamjenicima, te u ime promotora-produkcijske kuće “Motionplay Hrvatska” , Bernard Kumić Berny.

Uz već dobro poznate i odavno uhodane tri žanrovski različite glazbene večeri- rock, tamburašku i zabavnu, Novogradiško glazbeno ljeto, ove će godine, po prvi puta, poklonicima nešto posebnijeg zvuka, ponuditi priliku za uživanjem u jazzu, za što će se, u srijedu, 14.kolovoza, pobrinuti gitaristički virtuoz, Damir Kukuruzović u pratnji Django group-a. Prođe li sve onako kako se organizatori nadaju, i ovakve bi večeri, s vremenom, trebale postati tradicija, a manifestacija se produljiti na pet dana. Nakon nastupa ponajboljeg domaćeg jazz gitarista, pokretača svjetski poznatog Siscia Open Jazz/Blues festivala, četvrtak, 15.kolovoza, rezeviran je za rock zvuk koji će na središnju pozornicu Novogradiškog glazbenog ljeta, uz domaće Rockere, donijeti i Twins rock, bend idealan za turiste, zabave, domjenke i koncerte, Porinom nagrađeni Silente, a potom i zvijezdu večeri, sjajnog i vječno mladog Darka Rundeka.

U petak, 16.kolovoza, za dobro raspoloženje uz zvuke tambure, pobrinut će se krema žanra- tamburaški sastav Rubato, Berde bend, Bosutski bećari i kraljica zabave-Maja Šuput. Nakon tradicionalnog festivala “Djeca pjevaju hitove”, u organizaciji Udruge “Hobotnica” iz Slavonskog Broda, subotu, 17.kolovoza, obilježit će nastup Željka Joksimovića, regionalne zvijezde zbog koje će u Novu Gradišku, zasigurno, stići fanovi iz cijele Hrvatske, ali i susjednih zemalja.

Tradicionalna večer folklora koja već dulje od dva desetljeća, službeno, u nedjelju, zatvara manifestaciju, ove će godine, s ciljem podizanja kvalitete, također donijeti novosti i publici ponuditi cjelovečernji nastup KUD-a Markovac iz Zagreba, jednog od naših najkvalitetnijih i najprepoznatljivijih amaterskih folklornih ansambala. Uz Kids fun zone, gastro kutak, Festival craft piva, sajam obrtničkih i OPG proizvoda, 24.Glazbeno ljeto ponudit će i niz drugih kulturno-zabavno-sportskih sadržaja, zbog kojih se u kolovozu itekako isplati navratiti u Novu Gradišku, a u okviru manifestacije bit će otvoren i malonogometni teren na Slavči, postavljen veliki displej i 25 novih, “lounge” klupa u gradskom parku, te predstavljen novi suvremeno uređen prostor Turističke zajednice smješten u povijesno zaštićenoj gradskoj jezgri.

Želeći publici ponuditi istinski audio-vizualni spektakl, organizatori ove godine najavljuju i vrhunsku produkciju-75 kilovatni razglas, tri led ekrana, te pozornicu izrađenu po najvišim svjetskim standarima, a za goste su spremni i ugostitelji i vlasnici smještajnih objekata, poučeni dobrim prošlogodišnjim iskustvima. Uz radijsku emisiju koju će voditelj Mirko Fodor, “odraditi” izravno s Glazbenog ljeta, nekoliko najavljenih televizijskih ekipa, sa sadržajima manifestacije kroz koji će se dan upoznati i Zagrepčani, putem jumbo plakata postavljenih na najfrekventnijim mjestima glavnoga grada.

Za najpoznatiji i najdugovječniji novogradiški “event” Grad je ove godine izdvojio 630 tisuća kuna od kojih je najveći dio, 430 tisuća, namijenjen izvođačima, a jedinstvenu glazbeno-turističku priču kao proizvod u koji vrijedi ulagati, prepoznali su i brojni ugledni sponzori. 24.Novogradiško glazbeno ljeto čeka vas od 14.do 18.kolovoza, s potpuno besplatnim svim sadržajima, stoga, osigurajte ekipu i dobro raspoloženje i vidimo se !

TEKST:S. Tarbuk       FOTO: D. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn