24.MEĐUNARODNI SAJAM LOVA, RIBOLOVA I TURIZMA – Prilika za predstavljanje potencijala Brodsko posavske županije

Datum objave: 13. 10. 2019. | Kategorija: Gospodarstvo

SLAVONSKI BROD/ VARAŽDIN – U Varaždinu se od 11. do 13.listopada, održava tradicionalni, 24.po redu Sajam Priroda, lov, ribolov i turizam. Među mnogobrojnim domaćim i stranim izlagačima, vlastite adute i potencijale na sajmu predstavlja i Turistička zajednica Brodsko posavske županije, a posjet starom baroknom gradu bila je i prigoda za radni sastanak na temu “Dana okusa hrvatske tradicije”, jedinstvene nacionalne manifestacije kojoj će se, u mjesecu studenom, pridružiti brendirani ugostiteljski objekti koji nude tradicionalna jela svoga kraja.

Najveća nacionalna manifestacija iz oblasti lova i ribolova, vezana uz boravak u prirodi i turizam, s međunarodnim karakterom, ovaj će vikend, u svom 24. izdanju, u Varaždinu okupiti brojne domaće i strane izlagače i sve zaljubljenike u prirodu i njena bogatstva. Uz lovne i ribolovne novosti, zanimljive izložbe, radionice i predavanja, jedinstvena trodnevna sajamska priča posjetiteljima će ponuditi i bogati izbor domaćih proizvoda nastalih na obiteljsko poljoprivrednim gospodarstvima, te po prvi put i “Sajam sigurnosti i prevencije”, jer, boravak u prirodi, kao i lovni i ribolovni turizam, dokazano smanjuju rizik od devijantnosti i delinkventnosti, osobito kod mladih.

Među stotinjak izlagača pristiglih iz svih dijelova Hrvatske, ali i iz Slovenije, Mađarske, Njemačke, Češke, Slovačke i Pakistana, na Sajmu prirode, lova, ribolova i turizma, vlastite potencijale i adute predstavlja i Turistička zajednica Brodsko posavske županije čiju ekipu, uz direktoricu Ružicu Vidaković, čine i Mato Grgić, predsjednik županijskog Lovačkog saveza i Željko Vlaisavljević, inspektor i znanstveni stručnjak iz lovnog područja.

Radni vikend u Varaždinu iskorišten je i za “sastanak struke” i dogovor oko Dana okusa hrvatske tradicije, jedinstvene nacionalne manifestacije kojoj će se, od 15.do 25.studenog, pridružiti ugostiteljski objekti-nosioci standarda “Okusi”, njih više od 150 u desetak županija, s po dva tradiconalna menija od tri slijeda, po promotivnim cijenama.

TEKST: S. Tarbuk        FOTO: TZ BPŽ

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn