24.GODIŠNJICA VRO “BLJESAK” – Počele pripreme za središnju svečanost u Okučanima

Datum objave: 25. 4. 2019. | Kategorija: Društvo

OKUČANI – 24.godišnjice Vojno redarstvene operacije „Bljesak“ s posebnim će se pijetetom, kao i svake godine, sjetiti Okučanci, jer upravo će mjesto iz kojeg je počelo oslobođenje okupiranih područja zapadne Slavonije, biti središte glavne svečanosti za koje su pripreme počele ovih dana.

Okučani će 1. svibnja, u čast i sjećanje na „Bljesak“, vojno redarstvenu operaciju kojom su ooslobođena okupirana područja zapadne Slavonije, biti centar Hrvatske i mjesto središnje svečanosti. Pripreme za obilježavanje 24.godišnjice munjevite akcije hrvatskih vojnih i redarstvenih snaga već su počele, jer, kako je rekao prvi čovjek Općine, načelnik Aca Vidaković, „važno je da se ne zaborave svi sudionici operacije i oni koji su dali živote za obranu Republike Hrvatske“, a treba i na pravi način, domaćinski, dočekati visoke goste, predstavnike državnog i vojnog vrha, brojne druge drage goste i prijatelje Okučana.

S tim ciljem, mjesto su ovih dana posjetili članovi tima državnog protokola . Uz glavnu svečanost koja će, u srijedu, 1.svibnja, u prijepodnevnim satima biti održana u spomen-parku hrvatskim vitezovima, 24.obljetnica „Bljeska“ biti će obilježena i brojnim pratećim sadržajima. U četvrtak, 25.travnja, tim će povodom,u kripti crkve svetog Vida, pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja, Općine Okučani i Gradskog muzeja Nova Gradiška, biti otvorena izložba fotografija „Zoran Filipović 1991.“ , a posljednjeg dana travnja Okučani će ugostiti glazbeno-scenski spektakl „Lijepom našom”.Čuvajući živim sjećanje na godine u kojima se stvarala slobodna Hrvatska i velike datume iz Domovinskog rata, Okučane su posjetili „bajkeri“ 4.gardijske brigade iz Splita i poklonili se poginulim braniteljima

TEKST: S. T.       FOTO: D. P.

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn