22. OBLJETNICA SMRTI DR. FRANJE TUĐMANA: Požeško-slavonski HDZ odao počast prvom hrvatskom predsjedniku

Datum objave: 10. 12. 2021. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Povodom obilježavanja godišnjice smrti utemeljitelja i prvog predsjednika HDZ-a dr. Franje Tuđmana, članovi HDZ-a Požeško-slavonske županije položili su vijenac i zapalili svijeće kod spomen obilježja dr. F. Tuđmana u Vukovarskoj ulici.

Članstvo Županijske organizacije HDZ Požeško-slavonske županije okupilo se danas uz bistu prvog hrvatskog predsjednika i utemeljitelja Hrvatske demokratske zajednice dr. Franje Tuđmana u obljetnici njegove smrti, kako bi mu odali dužnu počast i zahvalu za sve što je učinio uz uspostavu samostalne i suverene Republike Hrvatske.

“Hrvatska demokratska zajednica ovim činom izražava duboko poštovanje u spomen na prvog hrvatskog predsjednika i predsjednika HDZ-a, ” naglasila je predsjednica ŽO HDZ Požeško-slavonske županije Antonija Jozić.

“Njegova ideja o samostalnoj Republici Hrvatskoj zaživjela je još u vrijeme njegovog života, a u ovim današnjim vremenima i dalje se ostvaruju ideje koje on postavio – ideje o Hrvatskoj kao članici Europske unije, kao zemlji u šengenskom prostoru i brojne druge o razvojnim i drugim potencijalima naše domovine,”, rekla je Jozić. U izaslanstvu koje je danas odalo počast prvom hrvatskom predsjedniku bili su i predsjednik Gradskoga odbora HDZ Požega prof.dr.sc. Borislav Miličević te gradonačelnik Grada Požege dr.sc. Željko Glavić.

TEKST: S. Pok                 FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn