22. GODIŠNJA PRODUKCIJA – Pođimo “Plesom kroz život” poziva UO Plesna radionica Ilijane Lončar

Datum objave: 15. 6. 2022. | Kategorija: Kultura

POŽEGA – UO Plesna radionica Ilijane Lončar izvest će u Gradskom kazalištu Požega svoju 22. godišnju produkciju “Plesom kroz život” koja je tradicionalni godišnji sukus rada svih Ilijaninih plesača. U 12 koreografija predstavit će se 150 plesača u dobi od 3 do 17 godina, a plesat će u tri termina – premijera je 18. lipnja u 11,00 sati, a reprizne izvedbe 19. lipnja u 11,00 i 18,00 sati.

Svi koji prate predani umjetnički i pedagoški rad Ilijane Lončar već znaju kako ih ovaj vikend očekuje prava plesna poslastica. U skladu s principom umjetničkog izražavanja koji njeguje Ilijana, mladi plesači, predstavit će koreografije u čijem su kreativnom procesu i autorskom radu i sami sudjelovali.

“Unutar tih 12 koreografija predstavit će se deset plesnih grupa. Nedjeljnju dopodnevnu izvedbu prenosit ćemo i uživo na YouTube kanalu Ilijana Lončar. Naime, sve tri izvedbe u Gradskom kazalištu Požega su popunjene tako da nas oni koji nisu stigli do svoje ulaznice mogu pratiti online.Program se održava uz potporu Grada Požege i Požeško-slavonske županije,” rekla je Ilijana Lončar dodajući kako je dio koreografija već pretpremijerno izveden na drugim pozornicama i to u Gradskom kazalištu Trešnja u Zagrebu te u Sisku.

Nakon godišnje produkcije Ilijanini plesači nastupit će u svom gradu na drugim manifestacijama. “Pozvani smo sudjelovati u glazbeno-plesnom programu Ivanjskog krijesa 21. lipnja na Trgu sv. Trojstva u 17,00 gdje ćemo se predstaviti s četiri uzrasne grupe i četiri koreografije.” najavila je Ilijana.

Slijedi i završetak ovogodišnjeg projekta gostovanja profesionalnih plesnih predstava “Svi na plesnu predstavu”. U Gradskom kazalištu Požega u sklopu ovog projekta 25. lipnja u 11,00 sati gostovat će multisenzorna predstava za bebe “Ninabu”. “To je druga izvedba ove predstave, uz podršku Ministarstva kulture vraćaju nam se kazalište Mala scena i Umjetnička organizacija Šuma i nadamo se da ćemo skupiti 15 beba starosti od 3 do 18 mjeseci s roditeljima, te pozivam sve zainteresirane roditelje da nam se jave preko naše web stranice www.ilijanaloncar.hr. Isti dan, kao završetak naše plesne sezone najavljujemo predstavu za sve uzraste Teatra Cirkus punkt “Generacija XYZ” , dio autorskog tima je i naša Požežanka Marijana Matoković, a izuzetno nas veseli da će predstava biti izvedena na vanjskom prostoru u dvorištu kazališta. Predstava spaja različite izvedbene umjetnosti – glumu, fizički teatar, ples – tako da će biti zanimljiva svim generacijama.” rekla je Ilijana.

Uz završetak edukacijskih programa UO Plesna radionica Ilijane Lončar nastavlja i gostovanja diljem Hrvatske, a posebno se vesele, kako ističe Ilijana, nakon dvije godine ponovo posjetiti Istarsko narodno kazalište u Puli gdje će nastupiti 28. lipnja sa 16 plesača. Već tradicionalno nastupit će i na ovogodišnjem Šibenskom plesnom festivalu i to 29. srpnja s nastupom od 30 minuta. “Bit ćemo gosti Festivala kojeg ćemo popratiti od početka od kraja, jer iako nastupamo 29. srpnja u Šibeniku ćemo biti već 25. srpnja. Pratit ćemo sve predstave jer vrlo je respektabilan popis izvođača iz zemlje i svijeta pa je poseban doživljaj i pratiti i nastupati na tom festivalu.”dodaje Ilijana.

Lijepe vijesti upotpunjuje i ona da su se mali Ilijanini plesači od 4 do 5 godina nedavno vratili s uspješnog gostovanja u Zagrebu gdje su uspjeli izboriti finale TREPS-a u kategoriji Trepsić, te će se u studenom vratiti na Trešnjinu scenu s najboljim koreografijama selektiranim od strane stručnog povjerenstva. “To nam je već u sljedećoj sezoni, a naši upisi počinju od 22. kolovoza i nadamo se još uspješnijoj 23. sezoni s još više lijepih doživljaja i rezultata.” zaključila je Ilijana.

TEKST: Sanja Pok              FOTO: Sanja Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn