21.POŽEŠKI PLESOKAZ – Večer umjetničkih plesnih škola i akademija: Ples je pjesma tijela!

Datum objave: 04. 3. 2022. | Kategorija: Kultura

POŽEGA – Jedinstveni međunarodni plesni festival koji se održava od 4. do 6. ožujka, svojim nastupom otvorile su umjetničke plesne škole i akademije. Prva je to večer 21. Požeškog Plesokaza koji je ove godine, u organizaciji UO Plesna radionica Ilijane Lončar u Požegi okupio više od 300 plesača iz 35 plesnih škola, studija i grupa iz Hrvatske, Češke i Sjeverne Makedonije.

Kvalitetu i značaj Plesokaza za hrvatsku plesnu umjetnost treću godinu zaredom potvrdili su svojim dolaskom predstavnici umjetničkih škola i akademije.Uz domaćine, UO Plesna radionica Ilijane Lončar, prvu večer ispunile su polaznice i polaznici Umjetničke škole Miroslav Magdalenić Čakovec, Umjetničke škole Poreč, Umjetničke škole fortunat Pintarić Koprivnica,  Umjetničke plesne škole Silvije Hercigonje Zagreb, Plesnog odjela Umjetničke škole Franje Lučića Velika Gorica, Škole suvremenog plesa Ane Maletić Zagreb, Plesnog odsjeka Akademije dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu.

Uz čestitke Ilijani Lončar na dugogodišnjem kvalitetnom umjetničko-pedagoškom radu, sudionike 21. Plesokaza prigodnim je riječima pozdravila pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Požege Maja Petrović. “Međunarodni festival plesa, Požeški Plesokaz osnovan je s ciljem promocije plesne kulture i u manjim sredinama, a ne samo u velikim gradskim središtima. Cilje okupiti veliki broj plesača koji su profesionalno vođeni, iz cijele Hrvatske i inozemstva, a što naša draga Ilijana Lončar iz godine u godinu, na našu radost – uspijeva. U ime gradonačelnica dr. sc. Željka Glavića i svoje osobno, od srca vam čestitam na svim kulturnim aktivnostima koje organizirate u našem gradu i želim svima vama, a pogotovo našim gostima iz Češke i Sjeverne Makedonije da ponovo dođete u Požegu,” rekla je pročelnica.

Druga večer, 5. ožujka, posvećena je suvremenom plesu i klasičnom baletu, a s početkom u 19,00 sati na sceni Gradskog kazališta Požega predstavit će se 19 plesnih skupina, studija i ansambala. Plesokaz se održava uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Grada Požege i Požeško-slavonske županije.

TEKST: S. Pok                    FOTO: S. Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn