21. POŽEŠKI PLESOKAZ – Večer suvremenog plesa i klasičnog baleta: Ples je glazba koju možeš vidjeti!

Datum objave: 05. 3. 2022. | Kategorija: Kultura

POŽEGA- U sklopu 21. Požeškog plesokaza, međunarodnog plesnog festivala u organizaciji UO Plesna radionica Ilijane Lončar, na sceni Gradskog kazališta Požega održana je druga festivalska večer posvećena suvremenom plesu i klasičnom baletu. Svoje koreografije predstavili su plesači iz 18 plesnih skupina i ansambala iz Hrvatske, Češke i Sjeverne Makedonije.

Nakon što su svoj rad u prvoj festivalskoj večeri predstavile umjetničke škole i akademija, suvremeni plesni izričaj i elegantni klasični balet, ples u svim pojavnostima, požeškoj publici približili su domaćini UO Plesna radionica Ilijane Lončar te brojni gosti.

Nastupili su :Baletni studio Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića iz Osijeka, Plesna sekcija Cvjetići glazbe iz Pleternice, Studio povijesnog plesa Divermento iz Zagreba, Plesni studio Doma kulture Kristalna kocka vedrine iz Siska, Kulturno umjetnički centar Virovitica, Udruga za klasični balet Vindija iz Varaždina, Plesni studio Dolce Pakrac/Lipik, Plesni klub Jazzelle iz Zagreba, Plesni klub ST.ART iz Karlovca, Udruga Balans Code iz Svete Nedjelje, Plesni studio Vindi iz Varaždina, Plesni studio Art Dance iz Pule, Plesni studio Svijet Plesa iz Zagreba, Plesni studio Step by Step iz Zagreba, Dance studio Mak iz Kumanova (Sjeverna Makedonija), Flash dance company iz Jaromera (Češka), te Plesni klub Vruća čokolada iz Splita.

”Kroz protekla dva desetljeća ova manifestacija postala je važan dio kulturne i turističke ponude ne samo Požege, već i cijele Slavonije. S projektom obilježavanja međunarodnog dana plesa i projektom “Svi na plesnu predstavu”, Požeški plesokaz je kontinuiranim, sve kvalitetnijim programima opravdao svoje postojanje i značaj, a postigao je i cilj da se plesna umjetnost decentralizira i zaživi i u manjim gradskim sredinama. Ponosni smo što je Požega ovaj vikend doista plesno središte Hrvatske,” naglasila je Ilijana Lončar.

Završna večer Plesokaza, 6.ožujka donosi program ispunjen show, jazz, hip hop i break plesom. Plesokaz se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH, Grada Požege, Požeško-slavonske županije te Turističkih zajednica Grada Požege i Županije.

TEKST: Sanja Pok          FOTO: Sanja Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn