21.POŽEŠKI PLESOKAZ – Svi plesni koraci vode u Požegu: rezervirajte svoju ulaznicu za vrhunski kulturni događaj!

Datum objave: 25. 2. 2022. | Kategorija: Kultura

POŽEGA – I ove godine UO “Plesna radionica Ilijane Lončar” organizira međunarodni festival plesa koji će u Požegi, od 4. do 6. ožujka okupiti brojne goste iz 35 plesnih škola, studija, klubova i udruga iz Hrvatske i šire. Ne propustite trodnevni vrhunski plesni događaj – svoju ulaznicu možete rezervirati već sada putem web stranice www.ilijanaloncar.hr

UO „Plesna radionica Ilijane Lončar“ od 2002.godine uspješno organizira POŽEŠKI PLESOKAZ, međunarodni festival plesa s ciljem promicanja plesne kulture među mladima i u manjim sredinama te okupljanja velikog broja plesača iz profesionalno vođenih plesnih studija iz Hrvatske i inozemstva, umjetničkih škola, plesnih odjela glazbenih škola te Plesnog odsjeka ADU.

U Gradskom kazalištu Požega 4. do 6. ožujka 2020., očekuju se plesači iz 23 grada Češke, Sjeverne Makedonije i Hrvatske. Trodnevni program biti će razdijeljen u tri tematske večeri:
4.ožujka 2022. u 19 sati – Večer umjetničkih plesnih škola i akademija
5.ožujka 2022. u 19 sati – Večer suvremenog plesa i klasičnog baleta
6. ožujka 2022. u 19 sati – Večer show,jazz,hip hop,break i step plesa

Dosadašnje voditeljice programa bile su poznata imena akademske kazališno-televizijske scene Doris Pinčić, Bojana Gregorić Vejzović, Barbara Rocco, Antonija Stanišić Šperanda, Katarina Baban i Marijana Matoković, a dobra tradicija nastavlja se i ove godine kada će program voditi poznata glumica i redateljica Sara Stanić.

“Cilj festivala je decentralizacija plesa kako bi senzibilizirali javnost na važnost ravnopravnosti plesne umjetnosti kao kazališne djelatnosti i u manjim sredinama. Time doprinosimo razvoju plesne publike. Velika većina sudionika učenici su plesnih obrazovnih ustanova, članovi Hrvatskog sabora kulture, Udruge Ples i dijete – daCi Hrvatska te Kliker platforme za razvoj suvremenog plesa djece i mladih kao i sam organizator,” naglasila je Ilijana Lončar. Ne propustite ovaj vrhunski kulturni događaj koji nudi i uživanje u umjetničkim postignućima i edukaciju i zabavu.

Svoju ulaznicu možete rezervirati već sada putem web stranice www.ilijanaloncar.hr. Cijene ulaznica su: 30 kn. – jedna festivalska večer, 50 kn. – dvije festivalske večeri i 60 kn. – tri festivalske večeri. INFO: 098 884 057.

NAPOMENA: Ulaz u kazalište je moguć uz predočenje važeće Covid potvrde ili drugog odgovarajućeg dokaza o cijepljenju, preboljenju ili testiranju.

TEKST: S. P.               FOTO: Plakat

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn