21. POŽEŠKI PLESOKAZ – Požega će ovog vikenda ugostiti 300 plesača iz 23 grada Hrvatske i inozemstva

Datum objave: 01. 3. 2022. | Kategorija: Kultura

POŽEGA – U organizaciji UO Plesne radionice Ilijane Lončar, u Gradskom kazalištu Požega od 4. do 6. ožujka održat će se 21. izdanje Požeškog Plesokaza. Ove godine odazvalo se 300 plesača, plesnih pedagoga i koreografa iz 35 plesnih ansambala i 23 grada Češke, Sjeverne Makedonije i Hrvatske, najavila je organizatorica Ilijana Lončar.

Prošlo je već punih 20 godina od kada je mali festival prerastao u veliki festival plesa međunarodnog karaktera. Svaka večer tematski je određena, pa ljubitelje plesnog pokreta u petak, 4. ožujka, s početkom u 19,00 sati očekuje “Večer umjetničkih škola i akademija” s 8 koreografija, u subotu, 5. ožujka s početkom u 19,00 sati na programu je “Večer suvremenog plesa i klasičnog baleta” s 19 koreografija, a potom 6. ožujka “Večer show, jazz, hip hop i step plesa” s 14 koreografija. Ove godine, unatoč svim pandemijskim i drugim izazovima, odazvalo se 300 gostiju – plesača, plesnih pedagoga i koreografa. Tako će u Požegi u dane Plesokaza boraviti 35 plesnih škola, studija, klubova i udruga koji dolaze iz 23 gradova Češke, Sjeverne Makedonije i Hrvatske.

“Nakon jubilarnog, 20. izdanja koje je bilo online, vraćamo se uživo. Sretni smo i mi iz organizacije, ali sudeći po reakcijama i naši gosti koji dolaze ponovo u Požegu. Posebno mi je zadovoljstvo najaviti voditeljicu programa sve tri večeri, poznatu akademsku televizijsku i filmsku glumicu i redateljicu Saru Stanić koju šira publika najviše pamti po ulozi Marine iz serije “Crno-bijeli svijet”. Po tradiciji, u sva tri festivalska dana u jutarnjim satima bit će organizirane “Happy to meet” plesne radionice u SD “Tomislav Pirc”. Radionice će prvi dan voditi Barbara Mamić i Sara Škrobe s Akademije dramske umjetnosti, nastavnički smjer plesnog odsjeka iz Zagreba, a subotu i nedjelju radionice će voditi profesionalni plesni umjetnici Endi Schrotter i Lara Frgačić koji će ujedno otplesati za goste sva tri festivalska dana svoju predstavu Individue(t). Predstava će biti izvedena uz potporu Ministarstva kulture i medija, a u sklopu projekta “Svi na plesnu predstavu”. Nakon svakog programa pripremili smo i druženje uz Disco Party i našeg Mladena Topića DJ Topu,” najavila je Ilijana.

Unatoč pandemijskom vremenu, više od stotinu gostiju ostat će u Požegi sva tri dana što ima i svoju promotivno-turističku dimenziju za samu Požegu. Plesokaz se odvija uz kontinuiranu potporu Ministarstva kulture i medija RH, a organizatori se nadaju kako će i ove godine podršku iskazati i Grad Požega te Požeško-slavonska županija. “Cilj festivala je decentralizacija plesa kako bi senzibilizirali našu javnost na važnost ravnopravnosti plesne umjetnosti kao kazališne djelatnosti i u manjim sredinama,” zaključila je Ilijana.

Sve festivalske večeri bit će u prijenosu uživo na Youtube kanalu Ilijana Lončar . Cijeli program 21.Plesokaza možete pogledati OVDJE a ulaznice možete rezervirati na www.ilijanaloncar.hr INFO: 098 884 057.

TEKST: S. Pok                 FOTO: S. Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn