2021. NAJUSPJEŠNIJA GODINA PARKA PRIRODE PAPUK – Najljepša najava za još uspješniju 2022.

Datum objave: 06. 1. 2022. | Kategorija: Gospodarstvo

VELIKA – Godina koja je na globalnoj razini bila u znaku pandemije, u Parku prirode Papuk ostat će zapamćena kao najuspješnija.Samo u siječnju 2021. godine Park šumu Jankovac posjetilo je 4452 posjetitelja, a trend porasta broja posjetitelja nastavio se kroz čitavu godinu.

U 2021. godini Park prirode Papuk posjetilo je 64 290 posjetitelja, što je porast od 40% u odnosu na 2020. godinu.  Ako ćemo broj posjetitelja uspoređivati s rekordnom 2019. godinom, zabilježen je porast od 18 %. Uz ove rezultate treba dodati i otvorenje Geo info  centa u Voćinu kojim je obilježen kraj veličanstvenog projekta Geo priče UNESCO geoparka.

„Godina iza nas obilježena je završetkom našeg najvećeg projekta Geo priče UNESCO geoparka na kojeg smo izuzetno ponosni. Tijek projekta konstantno je praćen i porastom broja posjetitelja pa puni optimizma otvaramo i 2022. godinu koja će sadržajem biti najbogatija do sada.” naglasio je ravnatelj Parka prirode Papuk Alen Jurenac.

Park prirode Papuk već  neko vrijeme uživa status najposjećenije slavonske destinacije pa osjećamo odgovornost da to i ove godine opravdamo. Dva moderna posjetiteljska centra, adrenalinski park, kamp odmorište, kilometri pješačkih i biciklističkih staza obećavaju nezaboravno iskustvo Papuka za cijelu obitelj. Ovim putem najavljujem i nove projekte s kojima počinjemo već ovog proljeća.“zaključio je Jurenac. Park prirode Papuk je od turističkog potencijala prerastao u nezaobilaznu kontinentalnu destinaciju, a sve ostvareno u 2021. godini najljepša je najava za još uspješniju 2022.

TEKST: S. P.            FOTO: D. P./PP Papuk

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn