2.RIBARSKA VEČER U VETOVU – Vrhunska eno i gastro ponuda oduševila brojne posjetitelje

Datum objave: 03. 7. 2016. | Kategorija: Susreti

n

VETOVO – U organizaciji ŠRD Matiševac jučer je na Trgu sv. Vinka u Vetovu održana 2. Ribarska večer,  eno-gastro manifestacija koja je brojnim posjetiteljima ponudila zabavu uz tambure,  vrhunska vina te riblje specijalitete šarana na rašljama i fiš-paprikaš.Za gastronomsku ponudu bila je zadužena Ribarska kuća Lukač koja je pripremila tisuću šarana na rašljama i nekoliko stotina litara fiš-paprikaša.

Uz bogatu gastro ponudu, članovi Udruge vinogradara i vinara Veteri Castra iz Vetova i Kutjevo d.d. ponudili su i izbor vrhunske vinske kapljice, a u sklopu manifestacije dodijeljene su i  šampionske nagrade s ocjenjivanja vina u svibnju u Vetovu Branku Jakoboviću i Gojku Soldi koje im je uručio gradonačelnik Kutjeva Josip Budimir. Organizatori su se pobrinuli i za zabavni program u kojem su nastupile popularne “Garavuše”,  TS “Paori”, te mladi tamburaši  KUD-a Poljadija.
Među brojnim posjetiteljima iz Požeško-slavonske županije ali i  Našica, Orahovice, Nove Kapele, Nove Gradiške, bio je i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević,  kutjevački gradonačelnik Josip Budimir i načelnik općine Velika Vlado Boban.

nn

Prigodnim riječima nazočne je pozdravio mladi kutjevački gradonačelnik ne krijući zadovoljstvo vrhunskom organizacijom manifestacije.”I ova manifestacija koja je organizirana na visokoj razini govori koliko je vrijedan svaki čovjek na ovim prostorima. Prvi smo u radu u polju, šumi, voćnjak ili vinogradu, ali prvi smo i kao domaćini koji znaju gostima prirediti pravu zabavu. A to može samo čovjek koji voli svoj kraj i ono što radi, baš kao ovi naši vrijedni vinari, vinogradari, ribiči, lovci i svi oni koji su se već drugu godinu za redom potrudili kako bi njihovo mjesto bilo što prepoznatljivije. Stoga će Grad Kutjevo podržavati ovakve manifestacije u kojima na najbolji način predstavljamo zavičaj, kulturu i tradiciju,” rekao je gradonačelnik Kutjeva Josip Budimir.
“Ovo je slika i prilika predivnih ljudi Slavonije i ovog kraja. Možemo mi u svemu pobjediti kada nas pokreće ljubav i zajedništvo,” rekao je i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević koji je  uručio nagrade streličarima za rezultate postignute na natjecanju u sklopu Ribarske večeri. Uz društvo “Matiševac” u organizaciji  su složno sudjelovale i sve vetovačke udruge, lovci, DVD Vetovo, NK Kamen Vetovo i drugi.

TEKST: S. Pok      FOTO: Slavonski.hr

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn