2. KAZALIŠNI FESTIVAL U POŽEGI – Deset predstava i jazz koncert

Datum objave: 29. 6. 2016. | Kategorija: Kultura

kn

POŽEGA – Gradsko kazalište Požega nastavlja dobru priču započetu prošle godine koja nosi naziv “Kazališni festival – KaFe”.Ovogodišnje izdanje ponudit će požeškoj kazališnoj publici od 4. do 10. srpnja deset predstava za djecu i odrasle te vrhunski jazz koncert. Tradicija su i Teatralije, program koji će se održati 30. lipnja, a koji donosi premijernu predstavu SKAD-a “Smiješna strana povijesti”, najavili su na konfereniciji za novinare kazališni djelatnici Dario Hak i Kazimir Balog.

“Teatralije su Požežanima već poznat projekt kojim zatvaramo kazališnu sezonu. Usklopu ovogodišnje Teatralije za publiku smo pripremili prisjećanje na sezonu u obliku izložbe plakata, promociju 12. broja kazališnih novina od 19 sati, a od 20 sati sezonu zatvaramo s premijerom predstave SKAD-a “Smiješna strana povijesti – rekao je voditelj SKAD-a i KAD-a Dario Hak. No, zatvaranje kazališne sezone ne znači i zatvaranje kazališnih vrata.

I ove godine tu je KaFe s recentnim gostujućim predstavama i domaćim uspješnicama. Već 4. srpnja na programu je komedija “MetODA za brak” Hit Teatra u kojoj glumi Zlatan Zuhrić Zuhra. Kazalište Virovitica dolazi 5. srpnja s humornom predstavom “Nećeš razbojniče”, a 6. srpnja na festivalskom programu je predstava Kazališta Sisak “Mali i Veliki Nikola”. Domaća predstava “Grimm je za odrasle” na programu je 7. srpnja u 19,00 sati, a u 21,00 sati održat će koncert poznati glazbenik Damir Kukuruzović i “Django group”. Još jedna domaća predstava “Pjetlić i djed” na programu je 8. srpnja u 19,00 sati, a potom u 20,00 sati igra “Tunja Bunjavilo”. U subotu, 9. srpnja na redu su gosti pa u 11,00 sati gostuje Osječko putujuće kazalište s predstavom za djecu “Dva ježa”, a u 20,00 sati Lectirum iz Zagreba s monodramom “Shirley Valentine”.

knn

Posljedni festivalski dan prava je kazališna poslastica jer tada igraju nagrađivana lutkarska predstava “U potrazi za dijamantnom suzom” i “Helverova noć”. Suza je nakon nagrade “Mali Marulić” uvrštena i u program ovogodišnjih “ASSITEJ susreta” koje organizira Assitej, hrvatski centar profesionalnih kazališta za djecu i mlade. Naši lutkari uvršteni su u konkurenciji 19 recentnih hrvatskih predstava, a predstavit će se 16. listopada u Čakovcu. Suza će na CaFe- u igrati  u 11, 00 sati, a potom slijedi vrhunska “Helverova noć” u 20,00 sati.

Ulaz na dječje predstave 8. 9. i 10. srpnja,  predstavu “Grimm je za odrasle”  te jazz koncert je besplatan, a ulaznica za večernje predstave je 25 kuna. Za umirovljenike, učenike i studente ulaz je besplatan, ali svoje ulaznice ipak moraju rezervirati ulaznice. I ove godine održat će se i nogometna utakmica između glumaca i političara. Glumačka postava za sada broji dva imena – sigurni su Zijad Gračić i Ivan Grčić no ekipa se još formira. Utakmica se igra 6. srpnja u 21,00 sat na Sportsko-rekreacijskom centru.

TEKST: S. Pok      FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn