19. SUSRET SJEĆANJA NA DJECU POGINULU U DOMOVINSKOM RATU: Mali križ – velika žrtva

Datum objave: 19. 6. 2021. | Kategorija: Društvo

SLAVONSKI BROD – U organizaciji Zajednice udruga hrvatskih civilnih stradalnika Domovinskog rata u Slavonskom Brodu održan je 19. Susret sjećanja na poginulu djecu u Domovinskom ratu, pod nazivom Mali križ – velika žrtva.

Svečanost obilježavanja započela je misnim slavljem u franjevačkoj crkvi Presvetog Trojstva  s početkom u 10 sati, nakon čega su kod spomen obilježja „Prekinuto djetinjstvo” na Šetalištu braće Radić položeni vijenci i zapaljene svijeće.

Vijence su položili predstavnici roditelja i obitelji poginule djece, predsjednik Republike Hgrvatske Zoran Milanović, izaslanik premijera potpredsjednik Vlade RH i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora, saborski zastupnik Pero Ćosić, izaslanstvo Brodsko-posavske županije na čelu sa županom dr.sc. Danijelom Marušićem, izaslanstvo Grada Slavonskog Broda na čelu s gradonačelnikom Mirkom Dusparom, izaslanstvo Policijske uprave Brodsko-posavske, predstavnici Zajednice udruga hrvatskih civilnih stradalnika Domovinskog rata te predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Ova svečanost organizira se svake godine kako bi se odala počast  poginulima i od zaborava očuvala istina o najmlađim stradalnicima u Domovinskom ratu, u  gradu koji je postao simbol stradanja djece.

IZVOR:bpz.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn