19. POŽEŠKI PLESOKAZ – Večer suvremenog plesa i klasičnog baleta

Datum objave: 07. 3. 2020. | Kategorija: Kultura

POŽEGA- U sklopu 19. Požeškog plesokaza, međunarodnog plesnog festivala u organizaciji UO Plesna radionica Ilijane Lončar, na sceni Gradskog kazališta Požega održana je druga festivalska večer posvećena suvremenom plesu i klasičnom baletu. Svoje koreografije predstavili su plesači iz više od 20 plesnih skupina i ansambala iz Hrvatske, te gosti iz Češke.

Nakon što su svoj rad u prvoj festivalskoj večeri predstavile umjetničke škole i akademija, suvremeni plesni izričaj i elegantni klasični balet, ples u svim pojavnostima, požeškoj publici približili su domaćini UO Plesna radionica Ilijane Lončar te brojni gosti – Plesni studio Doma kulture Kristalna kocka vedrine iz Siska, Plesna sekcija Cvjetići glazbe iz Pleternice, Mighty figters i Latice iz Okučana, Plesni studio Gita Solin, Baletni studio Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića iz Osijeka, Studio povijesnog plesa Divermento iz Zagreba, Studio 23 iz Karlovca, KUC Virovitica – pitomača, Plesni klub Jazzelle iz Zagreba, Plesni klub Dolce Pakrac, Plesni studio učilišta ZKM-a Zagreb, Plesni studio Marine Mihelčić iz Požege, Plesni klub Tina iz Siska, plesni studio Vindi Varaždin, Studio suvremenog plesa Teuta iz Čakovca, Plesna grupa “Sve od svuda”, Plesni teatar Sjene iz Šibenika i gosti iz Češke Flash Dance company.

”Kroz proteklih 19 godina ova manifestacija postala je važan dio kulturne i turističke ponude ne samo Požege, već i cijele Slavonije. S projektom obilježavanja međunarodnog dana plesa i projektom “Svi na plesnu predstavu”, Požeški plesokaz je kontinuiranim, sve kvalitetnijim programima opravdao svoje postojanje i značaj. Požega je ovaj vikend doista plesno središte ne samo Hrvatske već i čitave regije,” naglasila je Ilijana Lončar.

Program druge večeri Plesokaza vodila je akademska glumica Katarina Baban koja će svoj doprinos festivalu plesa dati i na završnoj večeri, 8. ožujka kada su na programu show, jazz, hip hop i break ples. Plesokaz se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH, Grada Požege, Požeško-slavonske županije te Turističkih zajednica Grada Požege i Županije.

TEKST: S. Pok       FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn