19. POŽEŠKI PLESOKAZ – Trodnevni međunarodni festival otvorile umjetničke plesne škole i akademije

Datum objave: 06. 3. 2020. | Kategorija: Kultura

POŽEGA – Jedinstveni međunarodni plesni festival koji se održava od 6. do 8. ožujka, svojim nastupom otvorile su umjetničke plesne škole i akademije. Prva je to večer 19. Požeškog Plesokaza koji je ove godine, u organizaciji UO Plesna radionica Ilijane Lončar u Požegi okupio više od 600 plesača iz 48 plesnih grupa, studija i škola iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije i Češke.

Kvalitetu i značaj Plesokaza za hrvatsku plesnu umjetnost drugu godinu zaredom potvrdili su svojim dolaskom predstavnici umjetničkih škola i akademije.

Uz domaćine, UO Plesna radionica Ilijane Lončar, prvu večer svojim plesnim umijećem ispunile su plesačice Umjetničke škole Poreč, Umjetničke škole Beli Manastir, Baletnog odjela Glazbene škole Josip Hatze iz Splita, Plesnog odjela Umjetničke škole Franje Lučića iz Velike Gorice, Umjetničke škole Fortunat Pintarić iz Koprivnice, Odjela suvremenog plesa Glazbene škole pri OŠ Dragutina Tadijanovića iz Vukovara, Umjetničke plesne škole Miroslav Magdalenić iz Čakovca, Umjetničke plesne škole Silvije Hercigonje iz Zagreba, Plesnog odjela za suvremeni ples Glazbene škole Blagoje Bersa iz Zadra, legendarne Škole suvremenog plesa Ane Maletić iz Zagreba te Plesnog odsjeka Akademije dramskih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu.

Program prve večeri vodila je akademska glumica Marijana Matoković. Druga večer, 7 ožujka, posvećena je suvremenom plesu i klasičnom baletu, a s početkom u 19,00 sati na sceni Gradskog kazališta Požega predstavit će se više od 20 plesnih skupina, studija i ansambala. Plesokaz se održava uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Grada Požege i Požeško-slavonske županije, kao i TZ Grada Požege i TZ Požeško-slavonske županije.

TEKST: S. Pok         FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn